Közösségi oldalak

Belföld

Békés megye útjain történt

Méhkeréken, Tótkomlóson és Szeghalom közelében ittas járművezetővel szemben, Szeghalmon és Gyulán pedig eltiltott és engedély nélküli sofőrökkel szemben intézkedtek a rendőrök.

Letért az útról és villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi 2024. március 3-án 14 óra 30 perc körül Méhkeréken, a Bocskai utcában. Az autót vezető férfi horzsolásokkal megúszta az esetet, de a helyszíni alkoholszondás ellenőrzés azt mutatta, hogy ittasan ült volán mögé.

Rajta kívül még másik két férfival szemben intézkedtek a megyei rendőrök azért, mert vélhetően alkoholt ittak vezetés előtt. Egyiküket március 2-án 9 óra 30 perc körül Tótkomlóson állították meg, miközben egy személygépkocsit vezetett, amihez utánfutót is kapcsolt. A másik férfit március 3-án igazoltatták a 47-es számú főúton, Szeghalom közelben. Mindhárom férfi esetében a helyszíni és a további mérések is megerősítették az ittas járművezetés gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyüket és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. március 1-jén 10 óra 45 perc körül egy személygépkocsit vezető férfit ellenőriztek Szeghalmon, a Dózsa György utcában. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi nem ülhetett volna volán mögé, mert a Szeghalmi Járásbíróság engedély nélküli vezetés miatt, a Gyulai Törvényszék pedig járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt eltiltotta ettől. A rendőrök előállították a férfit a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták.

Nem vezethetett volna az a férfi sem, akit 2024. március 2-án igazoltattak a rendőrök Gyulán, a Szent István úton. A férfi egy személyautóból és egy nehézpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett annak ellenlére, hogy csak „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezett, az autóhoz és pótkocsihoz pedig együttesen „E” kategória meglétére lett volna szüksége. A rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli járművezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.