Közösségi oldalak

Belföld

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Körözött férfi elfogása, kapcsolati erőszak, valamint távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt történt rendőri intézkedések és lopás gyanúsítottjának előállítása.

 

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. május 12-én elfogtak és előállítottak egy budapesti férfit, aki ellen közokirat-hamisítás miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 26 éves férfit őrizetbe vették.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2023. május 13-án kapcsolati erőszak vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított egy battonyai férfi ellen, mert a gyanú szerint rendszeresen bántalmazza élettársát. A rendőrök emellett ideiglenes megelőző távoltartó határozatban tiltották meg neki, hogy felkeresse a nőt.

Szintén a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság ugyanezen a napon őrizetbe vett egy battonyai férfit. Ő annak ellenére, hogy távoltartó határozatban rögzítették számára, hogy nem veheti fel a kapcsolatot a volt élettársával, megpróbált visszaköltözni a nőhöz.

Házi húskészítményeket lopott egy házból egy férfi 2023. május 14-én hajnali 3 óra körül Köröstarcsán. A rendőrök nem sokkal később a közelben igazoltatták, meg is nézték, mit visz, de akkor még nem érkezett bejelentés a lopásról. A férfi azonban az ellenőrzés után tartott tőle, hogy a rendőrök rájönnek, a szatyrában lopott dolgok vannak, így az igazoltatás után gyorsan visszavitte azokat a házhoz és a csomag tartalmát bedobálta a kerítésen. A házigazda órákkal később bejelentette az esetet, és a rendőrök azonnal tudták, hogy azt a férfit kell keresni, akivel hajnalban találkoztak. A 25 éves mezőberényi férfit előállították és lopás vétség miatt büntetőeljárást indítottak ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.