Közösségi oldalak

Belföld

Ki lesz a legjobb viharsarki amatőr dartsos? Jelentkezz!

A televíziós közvetítések által a darts sport népszerűségi indexe az utóbbi években tetőfokára hágott hazánkban. Nem kivétel ez alól természetesen a szűkebb pátriánk sem. Sorra alakulnak egyesületek, vagy alkalmi szerveződésű klubok, melyekben több százan művelik rendszeresen versenyszerűen, illetve kedvtelésből alakalomszerűen ezt a bárki által könnyen űzhető sportot.

A Békés Megyei Sport Extra ezért is vállalkozott arra a nem kis feladatra, hogy közös versenyre invitálja, és megkeresi a Viharsarok idei legjobb amatőr dartsosát. Ha Békés megyei lakóhellyel rendelkezel, nem vagy igazolt játékos, legfeljebb szabadidőkártyával rendelkezel, akkor ne habozz te sem, tedd próbára a tudásod, és jelentkezz valamelyik koordinátornál!

A bajnokság (Orosháza, Kondoros, Mezőberény, Szarvas és Szeghalom helyszínekkel, eltérő időpontokban) 5 selejtező fordulóból, továbbá döntőből áll. A selejtezők során 32 játékos nevezését tudjuk elfogadni és minden helyszínről a legjobb 8 versenyző kvalifikálja magát a 40 fős döntőbe. Valamennyi résztvevő legfeljebb két „előversenyen” próbálhatja meg kivívni a finálés szereplés jogát, 3000 forint nevezési díj ellenében.

Ami a lebonyolítást illeti, a selejtezők során a 4 tagú csoportmérkőzések 2 nyert legig tartanak. Az első két helyezett jut a 16-os főtáblára, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek, 3 nyert legig. A döntőben az 5 tagú csoportmeccsek 3 nyert legig tartanak. Négy-négy versenyző jut a 32-es főtáblára előre elkészített párosítás szerint (pl: A csoport 4.–E1, B2–F3, stb.). A főtáblás találkozók kieséses rendszerben zajlanak, az első két körben 3, a legjobb 8 között 4, a döntőben 5 nyert legig.

Az esemény névadó támogatója, Kecskeméti Csaba jóvoltából a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts-bajnokság első nyolc helyezettje részesül igen komoly pénzdíjazásban, a legjobb négy versenyzőt díszes serleggel is elismerjük, míg a selejtezők legjobbjai emlékérmet kapnak. A díjak a döntőt lezáró ünnepi vacsora keretében kerülnek átadásra, nyilvános keretek között.

A tour Orosházán veszi kezdetét március 18-án, majd sorrendben Kondoros, Mezőberény, Szeghalom és Szarvas jelent kvalifikációs lehetőséget a május 20-i, ugyancsak szarvasi rendezésű finálés részvételhez. A versenyzők a helyi koordinátoroknál tehetik hivatalossá a nevezési szándékukat.

Időpontok, helyszínek, koordinátorok:

Selejtezők

2023. március 18., szombat, Orosháza, Medica Presszó (Kecskeméti Krisztián, +3630 610 9271)
2023. március 26., vasárnap, Kondoros, Nefelejcs Kocsma (Szegedi Lajos, +3620 918 8088)
2023. április 7., péntek, Mezőberény, 14-es Pubfood (Bertalan Szabolcs, +3630 488 0973)
2023. április 15., szombat, Szeghalom, Stone Club (Tóth László, +3630 985 5735)
2023. április 22., szombat, Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem (Bereczki Árpád, +3620 265 0757)

Döntő

2023. május 20., szombat, Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!