Közösségi oldalak

Belföld

Jogosítvány nélkül, piásan okozott balesetet, majd elhagyta a helyszínt

Ittasan, jogosítvány nélkül balesetet okozott, majd elhagyta a helyszínt egy férfi Nagyszénáson. Az általa vezetett autóra egy másik kocsi rendszámát szerelte fel. A rendőrök őrizetbe vették és több eljárást is indítottak ellene.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2024. január 9-én éjfél után néhány perccel arról, hogy parkoló autójába beletolatott egy másik autó Nagyszénáson. Elmondta, hogy a kocsi a helyszínen maradt, de a vezetője nincs ott. A balesetet okozó járművön nem volt rendszám, de az egyedi azonosítók alapján a rendőrök megtalálták a tulajdonost, aki azt állította, hogy az autót néhány napja eladta az egyik ismerősének. Az adásvételről nem készült dokumentum, és a hatóság felé sem jelezték a változást. Eközben a balesetet okozó férfi visszament a helyszínre, mert észrevette, hogy a kocsiban hagyta a mobiltelefonját. A rendőrök ott elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A férfi elismerte, hogy ő vezetett, annak ellenére, hogy jogosítványa soha nem volt.

Elmondása szerint azért vette a kocsit, hogy dűlőutakon furikázzon vele. Úgy nyilatkozott, hogy alkoholt ivott, majd vezetni támadt kedve, ezért indult útnak. Mikor nekiment a másik autónak megijedt, ezért leszerelte a rendszámot, és otthon a szemetesbe dobta. A rendőrök mindkét táblát megtalálták a kukában, de mint kiderült, azok nem a szóban forgó autóhoz tartoztak, hanem a férfi egy korábbi kocsijához, ami azóta bontóba került. A balesetet okozó autónak sem rendszáma, sem biztosítása, sem forgalmi engedélye nem volt. Ez utóbbi azért nem, mert a hatóság kitiltotta a forgalomból. Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette a férfit, emellett járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.