Közösségi oldalak

Belföld

Ittas sofőrök buktak Zsadányban és Békéscsabán, garázdaság Békésen, őrizetbe vétel Nagykamaráson

Békés megyében 2021. május 23-án személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Zsadányban, a Béke utcában 2021. május 23-án 22 óra 30 perc körül egy személygépkocsi lehajtott az útról, majd árokba borult. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A rendőrjárőrök ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a 39 éves férfit, akitől elvették a jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A Békés megyei rendőrök 2021. május 23-án, további két helyszínen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt. Először 0 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Zsíros utcában ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt. Ezután, 9 óra 30 perc körül szintén a megyeszékhelyen, a Sikonyi utcából állítottak elő egy segédmotor-kerékpárost. Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, a rendőrjárőrök ezért mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra. A további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek, ezért büntetőfeljelentést tettek ellenük. A vezetői engedélyét a motorral közlekedő férfitől elvették, az autó vezetőjével szemben pedig szabálysértési eljárás is indult, mert nem tartotta magánál a jogosítványát.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2021. május 23-án Békésen, a Szabadkai utcából előállítottak négy férfit, mert egy korábbi nézeteltérés miatt összeverekedtek az utcán. A dulakodásban az egyik férfi súlyosan, egy másik könnyebben megsérült. A rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt nyomozást rendelt el, és a rendőrök vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban.

Nagykamaráson, a Munkácsy utcából 2021. május 23-án 9 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök egy 21 éves férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nagykamarási férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.