Közösségi oldalak

Belföld

Ittas járművezetés gyanúja Gyomaendrődön és Békéscsabán

Békés megyében 2022. január 1-jén személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Békés megyében 2022. január 1-jén két férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Először Gyomaendrődön, a Hősök útján 13 óra 15 perc körül ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja. Ezért a gyomaendrődi autóst orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a rendőrjárőrök. A büntetőfeljelentés mellett szabálysértés miatt is indul eljárás a 43 éves férfival szemben, mert nem volt nála a jogosítványa.

Ezután Békéscsabán, a Bartók Béla úton 20 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrök egy személyautó vezetőjét, aki néhány perccel korábban a Vozárik utcában letért az útról és sövénynek ütközött, majd elhajtott a helyszínről. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda. Az intézkedő rendőrjárőrök ezért a 22 éves körösújfalui férfit szintén mintavételre és orvosi vizsgálatra vitték. Ő ellene is büntetőfeljelentést tettek és elvették a vezetői engedélyét.