Közösségi oldalak

Belföld

Frontban gazdag, csapadékban szegény lesz a jövő heti időjárásunk

Hétfőn napközben nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de a keleti határ közelében még estig maradhatnak erősebben felhős körzetek. Éjszaka és reggel még több helyen valószínű kisebb eső, zápor, de napközben már csak kevés helyen eshet csapadék. Az északnyugatira forduló szél főleg az Észak-Dunántúlon és a főváros környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 5 és 10 fok között alakul.

Kedden eleinte többnyire napos idő várható, majd délután frontfelhőzet vonul fel, estére többfelé meg is vastagszik. Estig csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél továbbra is erős, a Dunántúlon viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között valószínű, de a szélvédett tájakon -4, -5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerda reggel, délelőtt csökken a felhőzet, ezt követően jobbára napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Éjszaka főleg az ország északkeleti felében lehet kisebb eső, zápor, majd napközben számottevő csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, az éjszaka is szeles tájakon a magasabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

Csütörtök hajnalra foltokban köd és rétegfelhőzet képződik, de ezek jórészt feloszlanak. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de csak elszórtan lehet kisebb csapadék. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Forrás: MET.hu