Közösségi oldalaink

Belföld

Ez az Orbán-kormány – megtiltja a név nélküli adományozást, de ők szinte mindent letitkosítanak

Egy szerdán megjelent, és csütörtöktől hatályos kormányrendelet értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége Magyarországon a civil szervezetek részére – írja a 444.hu.

Ennek értelmében az egyesületeknek és alapítványoknak mostantól fel kell tüntetniük, hogy kitől mennyi pénzt kaptak, amit aztán el kell küldeniük a kormánynak, minden évben.


A kormányrendelet azt is kiköti hogy mindenképpen neveket kell felmutatni, akkor is ha cégtől, vagy egyéb szervezettől érkezik a pénz. Ilyen esetekben azt kell jelölni, hogy ki áll az adományozó mögött, cégek esetében például a legalább 25 százalékban tulajdonos személyek neveit kell feltüntetni – írja a lap.

A rendelet hasonlít a külföldi adományozókat célzó, immár visszavont törvényre, csak sokkal szélesebb kört érint: immár nemcsak a külföldi, hanem a hazai adományozók neveit is meg kell küldeni a kormánynak.

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!