Közösségi oldalak

Belföld

Tudta? – Évek óta működik a BikeSafe rendszer! – Önregisztrált már?

Évek óta működik a BikeSafe rendszer, amely kerékpárok nyilvántartása. A lopások megelőzéséhez és felderítéséhez is segítséget nyújt. Az internetes regisztrációban a rendőrök is segítenek, ezúttal Békéscsabán, a piacon várják az érdeklődőket.

A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő. De kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a lopásoknak egy része megelőzhető. Ilyen eszköz a BikeSafe rendszer is, amelyben a tulajdonos minden adatot rögzíthet a kerékpárjáról, illetve a kétkerekűről készült fotókat is feltöltheti. A regisztrált kerékpárokra jelzés kerül, a lopások tekintetében akár ennek is lehet visszatartó ereje. Ha pedig mégis ellopnák a biciklit, a rendszer segíti a felderítést. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a polgárőrök segítségével rendszeresen tart olyan akciókat, amelyek során segítenek a tulajdonosoknak a regisztrációban. Békéscsabán 2023. március 10-én 9 és 12 óra között a piacon várják az érdeklődőket. Aki szeretné, önállóan is elvégezheti a regisztrációt, a rendszer internetes honlapján ehhez minden információt megtalál.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg a rendőrség tanácsait! Ha utcán, lépcsőházban, tárolóban, udvaron őrizetlenül hagyják a biciklijüket, mindig zárják le! Rövid időre, így például gyors bolti vásárlás, vagy egy lottó feladásának idejére se hagyják a kerékpárt úgy őrizetlenül, hogy nem zárják le. Lehetőség szerint ne elhagyatott, sötét helyen támasszák le a kerékpárjukat. Miután lezárták a biciklit, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjanak semmit! A kerékpárt tanácsos valamilyen stabil tárgyhoz, kerítéshez, kerékpártárolóhoz, vagy egy fához zárni. A bicikli értékének minimum 10%-át érdemes biztonságos zár vásárlására költeni. Használjon többféle zárat, a jobb minőség nagyobb védelmet jelent.

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!