Közösségi oldalaink

Belföld

Egy hét alatt tizenhét járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt Békés megyében

Békés megye útjain 2021. október 4. és 2021. október 10. között négy gépi meghajtású jármű vezetőjével és tizenhárom kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek.

Közülük egy személygépkocsi vezetője és egy teherautó sofőrje ellen büntetőeljárást indítottak és elvették a jogosítványukat, illetve volt, akit 100 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére köteleztek, mert szabálytalan és felelőtlen volt – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. Másnaposan vezetni is veszélyes, mert a posztalkoholos állapot gyakran rossz közérzettel, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel párosulhat. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel veszélyeztessék saját magukat, vagy kockára tegyék mások életét, testi épségét.

… hogy mindenki hazaérjen!

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!