Közösségi oldalak

Belföld

Bottal és nadrágszíjjal is verte a hét éves unokáját a kevermesi férfi

Bottal és nadrágszíjjal is verte a hét éves unokáját a kevermesi férfi

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 65 éves büntetlen előéletű kevermesi férfi ellen, aki a gyermekkorú unokáját bántalmazta.

A férfi és felesége 2021 decemberétől kezdődően – azt követően, hogy korábban lányuk 4 gyermekével hozzájuk költözött, majd munkavállalás céljából gyermekeit hátrahagyva Budapestre távozott – mint anyai nagyszülők kevermesi házukban gondozták és nevelték 4 unokájukat, köztük egy 7 éves kislányt is, a későbbi sértettet. A férfi a gyermekek nevelése során részükre különféle dolgokat határozott meg feladatul, amely jellemzően játékaik, illetve ruháik elpakolásából, lakókörnyezetük rendben tartásából állt.

 

Amennyiben a gyermekek a meghatározott feladatokat nem, vagy nem a terhelt által elvártak szerint hajtották végre a kislányt rendszeresen bántalmazta oly módon, hogy a fenekére ütött, őt felpofozta, bottal a hátára és a hasára ütött. 2022. január 20-án a férfi egy nadrágszíjjal legalább egy alkalommal a gyermekkorú sértett hátára ütött, melynek következtében a sértett hátán nagyobb kiterjedésű vérömleny keletkezett, amely 8 napon belül gyógyuló sérülés. A férfi magatartásával a nevelési feladataiból eredő kötelezettségét súlyosan megszegve a gyermek értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna. A nyomozás során felmerült, 300.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna