Közösségi oldalak

Belföld

Balesetek Békéscsabán és Békésen, ittas járművezetés Gyulánál és Kunágotán

Békéscsabán, a Franklin utcai aluljáró kerékpárútján 2023. július 27-én 4 óra 45 perc körül összeütközött két kerékpáros. A baleset után beszéltek egymással, személyes adataikat is megadták egymásnak, de orvosi segítséget egyikük sem kért. Később azonban mindketten bementek a kórházba, ahol kiderült, hogy az egyik kerékpáros súlyos sérülést, kézcsonttörést szenvedett, még a másik biciklis sérülései 8 napon belül gyógyulnak.

Három órával később, 7 óra 30 perc körül Békéscsaba külterületén, a 47-es számú fúton történt baleset. Egy személyautó vezetője későn vette észre, hogy előtte az útpadkán áll egy személyautó. Azért, hogy elkerülje az ütközést jobbra kormányozta az autót, letért az útról, árokba hajtott és felborult. A kocsit vezető férfi és utasa könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Fotó: police.hu

Békésen, a Csaba utcán 10 óra 30 perc körül egy személyautót vezető férfi vélhetően nem tartott kellő követési távolságot és hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okok miatt lassító személygépkocsinak. A balesetben az első kocsiban ülő férfi könnyebben megsérült.

Békés megyében 2023. július 27-én két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök. Gyulán, a közúti határátkelőhelyen 11 óra után néhány perccel egy lengyel állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre, aki teherautót vezetett. Az ellenőrzés során a rendőrök alkoholszondás mérést is végeztek nála, ami pozitív értéket mutatott. A férfi előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan vezetett. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A gyanú szerint ittasan ült volán mögé az a férfi is, akit 19 óra körül Kunágotán a Jókai utcában ellenőriztek a rendőrök. A helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív lett, az ittasság tényét pedig további mérések is megerősítették. A férfi ráadásul érvényes vezető engedéllyel sem rendelkezett, mert a Battonyai Járásbíróság korábban ittas vezetés miatt eltiltotta attól, hogy vezessen. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt is eljárás indult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.