Közösségi oldalak

Belföld

Kék hírek Békés megyéből

Baleset Szarvason és Tótkomlós külterületén, ittas járművezetés gyanúja miatt történt intézkedés Békéscsabán, Battonyán, Szarvason és Orosházán, engedély nélküli járművezetés Dobozon.

Szarvason, a Tessedik utca és a Béke utca kereszteződésében 2023. július 28-án 6 óra 45 perc körül egy személygépkocsi vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy kerékpárral közlekedő férfinak és elütötte. A biciklis elesett és könnyebb sérüléseket szenvedett.

Másnap, 21 óra után néhány perccel Tótkomlós külterületén egy motorkerékpárral közlekedő férfi elé féktávolságon belül kiugrott egy őz. A motoros vészfékezett ugyan, de nem tudta elkerülni az ütközést, elütötte az állatot és elesett. A motoron a vezető mellett utas is volt, a balesetben mindketten súlyosan megsérültek.

Békés megyében 2023. július 28-a és 30-a között négy járművezetővel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Orosházán, a Vörösmarty utcában 2023. július 28-án, 23 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsit vezető férfinál lett pozitív a helyszíni alkoholmérés eredménye.

Két nappal később, 2023. július 30-án 0 óra 45 perc körül Szarvason, a Dr. Melich János utcában egy személyautót vezető nőnél jelzett ittasságot a szonda.

Ugyanezen a napon 15 óra 40 perckor Battonyán a Hősök terén egy személyautó vezetőjét ellenőrizték a rendőrök azért, mert feltűnt nekik, hogy a férfi nagyon bizonytalanul halad az úton, a forgalmi helyzetekre későn reagál. Kiderült, hogy alkoholt ivott mielőtt a volán mögé ült.

Nem sokkal később, 17 óra 20 perkor Békéscsabán, a Berényi úton egy szintén személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett pozitív értéket a szonda. Mind a négy járművezető esetében további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezető engedélyüket és büntetőeljárást indítottak ellenük.

Személygépkocsit vezető férfit ellenőriztek a rendőrök 2023. július 28-án 21 óra 30 perc körül Dobozon, a József Attila utcában. A férfi annak ellenére ült volán mögé, hogy nincs érvényes vezetői engedélye. Emellett az autón egy olyan rendszám volt, amit nem erre a kocsira adtak ki. A férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt büntetőeljárást is indítottak ellene – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.