Közösségi oldalak

Belföld

Az idei év első közgyűlését értékelte a Békés Megyei MSZP

Az idei év első közgyűlését értékelte a Békés Megyei MSZP

Megtartották az idei év első közgyűlését, aminek a fő témája a 2024. évi költségvetés volt. A tervezetet a testület elfogadta. A főösszege 28,4 milliárd forint, a bevételeket első sorban a helyi adóbevételek és az ingatlan értékesítés bevételei határozzák meg

– ismertették Miklós Attila és Fülöp Csaba képviselők.

A képviselők kiemelték, hogy több képviselő illette jelzőkkel a számhalmazt, amire véleményük szerint leginkább a „választási költségvetés” kifejezés illik. A nagy mennyiségű fel nem osztott forrásoklehetőséget nyújtanak, hogy olyan helyekre is pénzt tudjon biztosítani az önkormányzat, amire eddig nem tudott vagy nem akart.

A közbiztonság fontosságára, eddig is sokkal többet kellett volna fordítania az önkormányzatnak. Tegnap döntés született egy közbiztonsági csomagról, amely gyalogátkelőhelyek létesítését, traffiboxok telepítését, valamint a térfigyelő kamerarendszer bővítését tartalmazza. A technikai megoldások elősegítik a rongálás, szabálytalan közlekedés és parkolás könnyebb felderítését, de még fontosabb a bővítés preventív jellege.

A városvezetésnek 5 éve volt arra, hogy az általa valóban fontosnak tartott területekre pénzt és energiát fordítson. Kár, hogy csupán erre az utolsó négy hónapra vette észre, hogy mi is a fontos.

A Magyar Posta továbbra sem mutatott semmilyen kompromisszumkészséget, nem akarja kinyitni a bezárt posták épületeit. Mint emlékezetes, az önkormányzat 2 éve kapott ultimátumszerű pénzügyi ajánlatot az állami vállalattól, azonban az elfogadhatatlan feltéteteket tartalmazott. A polgármester tárgyalásai mind a mai napig semmilyen eredményre nem vezettek. Jelenleg két olyan vállalkozásról tudunk Békéscsabán, amely bevállalta, hogy akár veszteségekkel is működtet postai szolgáltatást. Reméljük, hogy a tárgyalások mihamarabb és sikeresen zárulnak le. A mai ugyanis nem az a szint és szolgáltatás, amit a békéscsabaiak megszoktak és amit megérdemelnek. Az áldatlan helyzetet az állam okozta, neki is kellene helyrehozni.

A kormányzat magatartása persze ismert: továbbra sem partnere a megyeszékhelynek. Sem ebben, sem másban.