Közösségi oldalak

Belföld

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Nyitva hagyott autót vitt el egy nő 2024. április 5-én, Dombegyházról. A kocsi egy ház előtt állt, az indítókulcs benne volt. A tulajdonos rögtön észrevette, hogy eltűnt az autója, és hívta a 112-t, a rendőrök pedig Battonya külterületén le is állították a kocsit. Egy román állampolgárságú nő vezette, akiről kiderült, hogy nem sokkal korábban Battonya külterületén, a zöldhatáron biciklizett át Magyarországra. Tiltott határátlépés szabálysértés és jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult ellene eljárás, és a rendőrök átadták őt a román hatóság képviselőinek. Az autót a tulajdonosa sértetlenül visszakapta.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. április 4-én lakossági, illetve egy polgárőrtől érkezett jelzés után elfogtak egy nagykamarási férfit, aki ellen a Szentesi Járásbíróság zaklatás miatt elfogatóparancsot adott ki. A férfi őrizetbe került. Másnap a Békési Rendőrkapitányság vett őrizetbe egy muronyi fiatalembert, őt jármű önkényes elvétele és lopás bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

Körözött elítéltet fogtak el 2024. április 5-én a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei. A körösladányi férfit a bíróság lopás miatt szabadságvesztésre ítélte, de a büntetése letöltését a kijelölt időpontban nem kezdte meg, ezért a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene. A rendőrök a 39 éves férfit Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Pénzt lopott egy nyitva hagyott autóból egy férfi 2024. április 6-án, Gyulán. A vezetőoldali ajtó tárolórekeszében talált százezer forintot, amivel először betért egy sörözőbe. Onnan egy bankautomatához ment, a maradék pénz nagy részét befizette a saját számlájára, és elutalta a feleségének. A nő visszautalt neki tízezer forintot, amit elköltött és hazament Sarkadra. A rendőrök még aznap elfogták.

Békés megyében 2024. április 7-én ketten kerültek szabálysértési őrizetbe engedély nélküli vezetés miatt. Egyikük egy tizenéves békéscsabai fiatalember, őt Békéscsabán, a Kisszik utcában igazoltatták. A másik, 31 éves szeghalmi férfit Szeghalmon, a Petőfi Sándor utcában állították le. Mindketten személygépkocsival voltak és három napon belül bíróság dönthet az ügyükben – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna