Közösségi oldalak

Belföld

Börtönbüntetésre ítélt nőt fogtak el a békéscsabai rendőrök

Négy év börtönbüntetésre ítélt nőt fogtak el a békéscsabai rendőrök a fővárosban. Amikor Békés vármegyéből Budapestre költözött, nem jelentette be az új lakcímét, de így sem sikerült kibújnia a felelősség alól.

 

Rablás és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélt nőt fogtak el 2024. április 5-én a békéscsabai rendőrök Budapesten. A 33 éves nő korábban Békéscsabán és Sarkadon lakott, majd amikor a fővárosba költözött, nem jelentette be az új lakcímét és nem is kezdte meg a börtönbüntetése letöltését. A Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja ezért egy hónappal ezelőtt elfogatóparancsot adott ki ellene.

Emellett egy kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folyamatban lévő nyomozásban az egyik fővárosi kerületi rendőrkapitányság is elrendelte a körözését, és felkerült a TOP 50-es körözési listára. Miután a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói kiderítették, hogy hol bujkál, a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőreivel együtt elmentek érte. Hiába szólították fel, hogy nyisson ajtót, nem tette meg, de ez nem volt akadálya annak, hogy elfogják és bevigyék a büntetés-végrehajtási intézetbe – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.