Közösségi oldalak

Belföld

9 éves kisfiútól rabolta el a kerékpárját a rovott múltú békéscsabai férfi

A Békéscsabai Járási Ügyészség rablás bűntette, 2 rendbeli lopás vétsége, garázdaság vétsége és összesen 7 rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő 27 éves többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi ellen.

A rovott múltú férfi 2020. július 30-án a késő esti órákban elment egy Békéscsaba, Gólya utcaicsaládi házhoz, bemászott a körülkerített udvarra és jogtalaneltulajdonítási szándékkal magához vettegy 5.000.-Ft értékű használt kerékpárt és azzal a kerítés, illetve kapu felé indult. A cselekményre figyelmes lett egy közelben tartózkodó, 9. életévében járó kisfiú, aki a terhelthez sietett és többször is közölte vele, hogy a kerékpáraz övé, majd megfogta a jármű kormányát. A jelentős testi erőfölényben lévő férfi adolog elvitele, megtartása érdekében ekkor a gyermeket a vállánál meglökte és erélyesenközölte vele, hogy „menj innen”, majd amikor a kisfiú hátratántorodott és elengedte a kerékpárt, a férfi átdobta azt a kerítésen és azzal együtt távozott a helyszínről. A rendőrségre történő bejelentés után két rendőr intézkedés alá vonta a férfit, aki azonban a becsületük csorbítására alkalmas kifejezéseket használva szidalmazni kezdte őket, illetőleg több alkalommal az egyik rendőr lába elé köpött.

Ezen felül a terheltnek, aki a társadalmi együttélés szabályait rendszeresen áthágja, több bűncselekmény miatt is jelen eljárásban kell felelnie. A férfi 2020 februárjában egy békéscsabai pékségben tanúsított olyan kihívó magatartást, amely miatt ki kellett hívni a rendőröket, akik meg is bilincselték; a vele szemben intézkedő két rendőrt és egy rendőrnőt a becsületük csorbítására alkalmas, nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használva megfenyegette. 2020 májusában a férfi Békéscsabán, a Zsigmond utcában feltört egy ott parkoló autót, egy kővel betörte az ablakát és kiszerelte belőle az akkumulátort és a gázszűrőt; a lopással 22.000.- Ft, míg a rongálással 10.000.-Ft kárt okozott. 2020. június 15-én az esti órában a férfi ittas állapotban ment be egy békéscsabai italmérő helyre, ezért távozásra szólították fel, a férfi ennek nem tett eleget, hanem agresszív magatartást tanúsított és dulakodásba keveredett egy másik férfival. 2020. július elején egy Békéscsaba, Rózsa utcai ingatlanból egy 15.000.-Ft értékű hőlégbefújót is eltulajdonított.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetésig tartsa fenn, a férfit halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértettek kárának megtérítésére, illetőleg a nyomozás során felmerült bűnügy költség megfizetésére – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.

YouTube csatorna