Közösségi oldalak

Belföld

30 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Battonya külterületén

Békés megyében, Battonya külterületén 30 határsértőt, és egy embercsempészéssel gyanúsítható jordán állampolgárt fogtak el a határrendészek.

Embercsempészéssel gyanúsítható férfit és határsértőket fogtak el a Battonya Határrendészeti Kirendeltség határrendészei 2023. március 16-án 1 óra után néhány perccel Battonya külterületén. Egy kisteherautót ellenőriztek, amelynek rakterében 26 embert találtak. A magukat bangladesi, nepáli, indiai és pakisztáni állampolgárnak valló férfiak és nők nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen érkeztek Magyarországra. Közvetlenül az ellenőrzés előtt a jármű vezetőfülkéjéből kiugrott és elfutott egy férfi, a határrendészek üldözőbe vették, majd el is fogták a jordán állampolgárt.

A gyanú szerint ő segített a határsértőknek abban, hogy a zöldhatáron át Magyarországra jussanak, illetve a kisteherautóval továbbszállította volna őket. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A 26 határsértő ellen a Battonya Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított. Közben az elfogás helyszínének környékét átkutató rendőrök további négy külföldit találtak, ők sem tudták igazolni a személyazonosságukat és a jogszerű magyarországi tartózkodásukat. Őket is előállították és ellenük is idegenrendészeti eljárás indult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!