Közösségi oldalak

Sport

A csapnivaló helyzetkihasználás megbosszulta magát

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában pont nélkül maradt a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata, amely a Keleti csoport harmadik helyén álló BKV Előrével szemben maradt alul hazai pályán. A lila-fehérek a második félidő elején vezetést tudtak szerezni, ám azt követően már nem jeleskedtek a helyzetek kihasználásában, a vendégek ezt kihasználva, szerencsés körülmények között fordítottak.

A nagy meleg az iramra rányomta bélyegét az első félidőben. Időnként a fővárosiak támadtak többet, de ők sem voltak meggyőzőek. Szünet után mintegy varázsütésre javult az iram és a nívó, vele együtt pedig a gólok is jöttek. Mindkét oldalon több lehetőség adódott, míg nem az 56. percben az ügyetlenkedő kapus és belső védő hibáját kihasználva, Korógyi Szabolcs szerezett vezetést a hazaiaknak, 1–0.

Az öröm nem tarthatott sokáig, mivel négy minutával később egy jobb oldali bedobást követően, az alapvonalról visszalőtt labdát a hosszún érkező Egressy belsőzte a kapuba, 1–1.

Megélénkültek a vendégek, de így is a csabai oldalon maradtak ki az igazán nagy helyzetek. A 73. percben Kubó szépségdíjas találattal szerzett előnyt a közlekedésieknek. A támadó kihasználva a védelem rendezetlenségét, a pálya bal oldaláról, jobbal zúdított védhetetlen lövést a vinklibe, 1–2.

Az utolsó negyedórában az egyenlítés érdekében huszáros rohamokba kezdett az Előre, de valamennyi lehetősége kimaradt, így pedig nem tudta elkerülni a vereséget.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–BKV Előre 1–2 (0–0)
Békéscsaba, 180 néző
Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Juhász Szabolcs Olivér).
Gólszerző: Korógyi (56.), ill. Egressy (60.), Kubó (73.).

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Szabó Cs., Czvalinga, Kasik (Zelik, 69.) – Korógyi (Kiss L., 83.), Zvara, Bónus (Styecz, 69.), Varga T. – Oláh Á., Mágocsi (Marik, 69.). Edző: Mészáros Márk.

BKV Előre: Horváth B. – Dömök (Egressy, 51.), Girán, Szabó N., Forgács – Szabó Á. (Jáger, 83.), Ferkó, Kiss D., Tóth Sz. – Ihos, Kubó (Papp Á., 78.). Vezetőedző: Albert Flórián.

Mészáros Márk: – Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, a vendégeknek olykor sikerült ránk erőltetniük az akaratukat, igaz akadtak biztató támadásaink is, melyekből megszerezhettük volna a vezetést. Szünet után jóval intenzívebb lett a játék, az iram növekedése nekünk feküdt jobban. Számtalan ziccert tudtunk kialakítani a csoport egyik legjobb csapata ellen, de helyzetkihasználásban alulmúltuk előző heti önmagunkat, bár a játék alapján nem érdemeltünk vereséget.