Közösségi oldalak

Sport

Három pontot és négy játékost veszített a Füzesgyarmat NB III-as csapata

Fotó: Erdős Csaba

Többet is veszíthetett három pontnál a gyarmati labdarúgócsapat az NB III-as bajnokság vasárnapi hazai találkozóján. A sárrétiek egy góllal maradtak alul a tabella első negyedében tanyázó Tiszaújvárossal szemben, de talán a vereség tényénél is fájóbb, hogy újabb négy játékosukat kell nélkülözniük a zsúfolt folytatásban.

A hirtelen jött meleg ellenére élvezetes félidőt játszott egymással a két csapat. Az első 30 percben a hazaiak domináltak, nem csak többet birtokolták a labdát, de veszélyesebbek is voltak kapura, azonban ziccerig nem jutottak el. Az utolsó negyedórára átvették az irányítást a vendégek, lehetőségük is volt a vezetés megszerzéséhez, de a kapufa ekkor még kétszer is kisegítette a sárrétieket.

Nem így a második félidő 62. percében, amikor egy szélről belőtt labdánál Pap Zsolt megelőzte Fildant, és 8 méterről a kapuba bólintott, 0–1.

Tovább rontotta a házigazdák kilátásait, hogy a 71. minutában Oltean megkapta a második sárga lapját, noha az első cédulát úgy gyűjtötte be, hogy csapata jöhetett szabadrúgással, mégis neki mutatta fel a spori. Tíz emberrel is próbáltak nyomni a házigazdák, Lippai előtt a meccs ziccere adódott, de 8 méterről a kapussal szemben állva az égbe belsőzte a labdát, így pedig elmaradt a pontszerzés.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros 0–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Virág András Barnabás (Szabó Ferenc Szilárd, Mígh Tamás).
Gólszerző: Pap Zs. (62.).
Piros lap: Oltean (71.).

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N. (Bukor, 46.), Raducu (Bartók, 17., Pohl, 57.), Lippai, Pataki – Achim Á. – Achim S., Oltean, Hussein, Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Tiszaújváros: Herceg – Gelsi, Mahalek, Tóth Sz., Molnár M. – Nagy P., Vitelki B. (Géringer, 90.), Lőrincz – Bartusz, Pap Zs. (Bussy, 73.), Nagy D. (Erős, 84.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Boros Tibor: – A saját házirendem szerint nem kívánom a játékvezető tevékenységét értékelni, ugyanakkor három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnünk, egyet pedig furcsa előzmények miatt veszítettünk el. Emiatt jelenleg nem is ez a meccs foglalkoztat, sokkal inkább a maradék öt, hogy ki tudjunk állni.

Vitelki Zoltán: – Nehéz mérkőzés volt, de csak amiatt, mert az ellenfél folyamatosan kellemetlen, de kiszámítható játékot játszott, amire nagyon felkészültek a játékosok és meg is tudták oldani. Több gólos különbség is lehetett volna a javunkra, de azért nem vagyunk elégedetlenek.