Közösségi oldalak

Hírek

Internetes társkereső oldalon csalt ki több mint ötmillió forintot egy 22 éves sarkadi nő

Internetes társkereső oldalon megismert férfitől csalt ki több mint ötmillió forintot egy sarkadi nő. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Csalással gyanúsít a rendőrség egy sarkadi nőt, mert 2021 februárjától kezdődően részletekben több mint ötmillió forintot kért kölcsön egy internetes társkeresőn megismert férfitől. A 34 éves vésztői férfi írt először a nőnek, az üzeneteire választ is kapott. A nő elpanaszolta, hogy válófélben van, várandós és nincs pénze. Fotókat küldött magáról, majd különböző összegeket kért kölcsön a férfitől.

 

Azt mondta neki, hogy ha eladják a volt férjével közös házukat, akkor megadja a tartozását és együtt új életet kezdenek. Többek között ügyvédi munkadíjra is kért pénzt, majd amikor a férfi már gyanút fogott és fel akarta hívni az ügyvédet, hogy megkérdezze, miért nem halad az adásvétel, a nő megadta neki az élettársa édesanyjának telefonszámát.

A 43 éves nő ügyvédnek adta ki magát és úgy válaszolt a kérdésekre, emellett egy bankszámlaszámmal is segített, arra tizenegyszer utalt a becsapott férfi. A rendőrség az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a 22 éves sarkadi nő, valamint élettársa édesanyja ellen csalás bűntett miatt vádemelést javasol. A Szeghalmi Rendőrkapitányság az ügy iratait 2022. január 6-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.