Közösségi oldalak

Technika

Sikeresen zárult a próbaterhelés az M0-ás hídján! – Vége az egyórás dugóknak!

Fotó: magyarepitok.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása nyomán, a terveknek megfelelően augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák. Most a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adott ki közleményt, melyben leírják: a munkákat ellenőrző próbaterhelés is sikeresen lezárult a mai napon.

Miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei megkezdték a Deák Ferenc híd északi hídján a lezárás felszámolását, szerda kora reggeltől kezdve az M1-es autópálya felé vezető északi oldali hídon három forgalmi sávon, az M5-ös autópálya felé vezető déli oldali hídon pedig teljes szélességben (3 forgalmi sávon és a gyűjtő-elosztó sávon) haladhat a forgalom.

A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti hétvégi forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Nagy precizitásra volt szükség a nyáron

Ahogyan cikkeinkben a NIF közleményeiből dolgozva korábban összefoglaltuk, a nyári forgalomkorlátozás megkerülhetetlen volt. Ennek során speciális precíziót igénylő munkálatokat végeztek. A munkák a Deák Ferenc híd északi hídja szerkezetén – amely három önálló, egyenként háromnyílású hídszerkezetből álló hídsorozat – és összesen tíz pillérén elvégzett külső szakértők bevonásával lezajlott vizsgálatsorozat alapján váltak lehetővé.