Közösségi oldalak

Technika

Extra kedvezményekkel támogatja a készülékek modernizálását a Vodafone

A 3G lekapcsolása a legkorszerűbb hálózatokat és okoskészülékeket hozza el.

A Vodafone magasabb szintű ügyfélélményt biztosít a mobiltelefonálás és mobilinternetezés során a negyedik és ötödik generációs vezeték nélküli hálózatokon, a harmadik generációs hálózat, a 3G kivezetését követően. Az új technológiás hálózatokon újabb képességek és lehetőségek jelennek meg, az internet-elérés sebessége és az adatforgalom nagysága például sokszorosa az újabb generációs hálózatoknak. Azok a lakossági ügyfelek, akik nem rendelkeznek széles sávú mobilinternetezésre alkalmas készülékkel és emiatt 3G képes készüléküket 4G- vagy 5G-képes mobiltelefonra cserélik, akár további bruttó 20 000 ezer forintos extra kedvezményt vehetnek igénybe a Vodafone-tól a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilkészülékcsere-támogatási programja mellé.

Fokozatosan lekapcsolják Magyarországon a 3G mobilszolgáltatást!

Gyorsabb internetsebesség, az online tartalmak gyorsabb betöltése, a videók és képek gyorsabb letöltése, megbízhatóbb és stabilabb kültéri lefedettség – ezt nyújtják a jövőben Vodafone Magyarország előfizetőinek a negyedik és ötödik generációs vezeték nélküli szolgáltatások, vagyis a 4G-s és 5G-s hálózatok. Annak érdekében, hogy ezen hálózatok minél több ember számára váljanak elérhetővé, a Vodafone megkezdi a harmadik generációs vezeték nélküli szolgáltatások kivezetését, hiszen ezen hálózat adatátviteli sebessége jóval elmarad a modernebb technológiákétól, szolgáltatásokétól. Éppen ezért a hazai és nemzetközi szolgáltatók a következő időszakban fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózatot azért, hogy a felszabaduló frekvenciákon létrehozott 4G- és 5G-szolgáltatások által gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatást tudjanak nyújtani ügyfeleiknek.

A Vodafone Magyarország természetesen minden érintett ügyfelet időben tájékoztat a legfontosabb tudnivalókról. A harmadik generációs szolgáltatás kivezetése után a mobil hanghívásokat a második és negyedik generációs hálózatok veszik át, az adatforgalmat pedig második generációs mobilhálózat mellett többnyire a negyedik és ötödik generációs hálózatok biztosítják majd. Azok az ügyfelek, akik 4G vagy 5G-képes okostelefonnal rendelkeznek, nem érzékelik majd a 3G lekapcsolását, viszont azoknak az előfizetőknek, akik 2G- és 3G-képes mobileszközzel rendelkeznek, a hanghívás a korábbiakhoz hasonlóan funkcionál majd, viszont a mobilinternetezés jóval lassabb lesz.

Éppen ezért érdemes nekik minél hamarabb ellenőrizni a készülék hálózati beállítását, így kiderül, hogy 4G- vagy 5G-képes telefonnal rendelkeznek-e. Ezt a „Beállítások”-ban lehet megtenni, ahol rá kell keresni a Mobilhálózatok – Hálózati mód menüpontra, és ellenőrizni kell, hogy megjelenik-e bármely pontban a 4G, 5G vagy LTE kifejezés. Amennyiben igen, a készülék 4G-képes, tehát alkalmas a gyorsabb, biztonságosabb hálózatra való kapcsolódásra. Ebben az esetben használják ezt a beállítást. Ha nem jelenik meg egyik pontban sem a 4G, 5G vagy LTE kifejezés, akkor az azt jelenti, hogy a telefon csak 2G- vagy 3G-hálózatokat tud kezelni. Ebben az esetben javasolt a készüléket újabbra cserélni a zavartalan mobilinternetezés érdekében. Előfordulhat az is, hogy a mobilkészülék képes a 4G- és 5G-hálózaton történő kommunikációra, de az eszközben lévő SIM-kártya nem. Ebben az esetben a Vodafone díjmentes SIM-kártyacserét biztosít mind a lakossági, mind a kis- és középvállalkozó üzleti ügyfelek számára, hogy a lehető leggördülékenyebbé tegye számukra az átállást.

„A Vodafone célja, hogy Magyarországon európai színvonalú digitális jövőt építsünk ki. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük mobilhálózatainkat és szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb és korszerűbb élményt nyújthassunk, legyen szó akár telefonálásról, akár internetezéről. A korszerűsítés és a digitális fejlesztések elengedhetetlen része a harmadik generációs vezeték nélküli szolgáltatások kivezetése, amely segítségével még nagyobb teret nyerhetnek az újgenerációs hálózatok. Ahogy korábban, úgy most a 3G kivezetés módjára és időzítésére vonatkozó döntéseinket is a piac mindenkori állapotára és az érintett felhasználók igényeire figyelve fogjuk meghozni – az érintett ügyfeleket pedig folyamatosan tájékoztatjuk ennek módjáról.” –  árulta el Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az elavuló telefonok cseréjéhez akár 20 000 Ft támogatás igényelhető a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. készülékcsere-támogatási programjában. Továbbá a Vodafone lakossági ügyfelei június 30-ig az NMHH támogatás mellé, akár bruttó 20 000 forintos extra kedvezményt kaphatnak a 3G képes készülékük 4G- vagy 5G-képes mobiltelefonra való leváltásához. A lakossági ügyfelek mellett a szolgáltató az üzleti partnereire is gondolt, a kis- és középvállalkozó ügyfelek számára további kedvezmények felajánlásával könnyíti az átállást.

Az akcióról további részletek a https://www.vodafone.hu/mobilcsere oldalon olvashatók. Továbbá a széles sávú mobilinternet szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas mobilkészülékeik cseréjére kiírt támogatás részletes feltételei a https://nffku.hu/mobilcsere és a https://netrefel.hu/keszulekcsere-tamogatas weboldalon érhetőek el.