Közösségi oldalak

Technika

Az online jelenlét lehetőségei

Egyre több emberben merül fel az igény arra vonatkozóan, hogy vállalkozásával megjelenjen az interneten. Viszont több lehetőség is rendelkezésre áll, ezeket igyekszünk bemutatni és összehasonlítani, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő platformot.

Közösségi média oldalak

A legkézenfekvőbb és létrehozás szempontjából legegyszerűbb módszer a közösségi oldalakon való megjelenés. Legyen szó többek között a Facebookról, Instagramról, YouTube-ról, TikTok-ról vagy bármely más platformról, könnyen és természetesen ingyenesen létrehozhatjuk vállalkozásunk közösségi oldalát. Az oldalak többségénél van lehetőség üzleti fiók indítására is, mely plusz előnyökkel szolgál a látogatói statisztikáktól kezdve a hirdetések létrehozásáig.

A célközönségünk összetételét, igényeit és stílusát alapul véve ki tudjuk választani, mely közösségi média platform vagy platformok ideálisak számunkra. A létrehozást követően a kezelés is meglehetősen egyszerű, viszont időigényes feladat. Ahhoz, hogy naprakész információkkal tudjunk szolgálni érdeklődőinknek, bizony rendszeres időközönként megfelelő tartalmat kell közzétennünk.

Google Cégem fiók

A következő lehetőség a Google Cégem regisztráció, mely szintén ingyenes. Segítségével megjelenhetünk a Google keresőjében és a térképen is. Címmel, nyitvatartással, fotókkal együtt kerülhetünk az érdeklődők szeme elé, ezzel új ügyfeleket szerezve. Ráadásul az ügyfelek véleményüket is megoszthatják rólunk a felületen keresztül, így számos pozitív ajánlásra tehetünk szert, amely kifejezetten hasznos marketingeszköz.

Google Webhely

Akár még Google Webhelyet is készíthetünk, szintén ingyen, ahol közzétehetjük a vállalkozásunkhoz kapcsolódó információkat. Gyakorlatilag olyan, mint egy egyszerű weboldal, ahol bár kevesebb a lehetőségünk, de a létrehozása díjtalan és egyszerű. Kezdésnek jó lehetőség, viszont amint az idő és az anyagiak engedik, ajánljuk a saját honlap létrehozását.

Saját weboldal

Az előzőekhez képest kicsit nagyobb feladat egy céges weboldal elkészítése, de teljes bizonyossággal állítható, hogy a legnagyobb szabadságot adó és leginkább megbízható opció az összes közül. Amennyiben saját magunk készítjük el, akkor csak a domain és a webtárhely éves költségeivel kell számolnunk, ellenkező esetben pedig a webfejlesztők bérével is. Szerencsére manapság már rendelkezésre állnak különféle programok, segítségükkel pedig egy egyszerűbb weboldalt különösebb informatikai tudás nélkül is el lehet készíteni sablonok használatával.

Mindenki a saját igényei és lehetőségei szerint válassza ki a számára ideális online megjelenési módot, akár egyes elemek kombinálhatóak is egymással a nagyobb hatékonyság érdekében. Bármelyik módszerre is essen a választásunk, biztosan nagy előrelépés lesz a vállalkozás érdekében. Internetes megjelenésre fel!

Forrás: Rackhost.hu