Közösségi oldalak

Sport

Zsinórban negyedik mérkőzését és második rangadóját nyerte a Körösladány MSK

Kisari Tibor is alaposan kihajtotta magát a rangadón. Fotó: Erdős Csaba

A bajnokság 29. fordulója keretében a pontazonossággal harmadik helyen álló, jó képességű DEAC látogatott a sárréti városba, amely nem tudta feltartóztatni a négy kulcsemberét is nélkülöző Körösladányiakat, így a két együttes helyet cserélt a tabellán.

A harmadik és negyedik helyezett csapat rangadóján az óvatosság játszotta a főszerepet az első félidőben. Mindkét oldal szervezetten játszott, vigyázva arra, hogy ne hagyjon szabad területet a másiknak, így azután helyzetből mindössze egyet-egyet láthattak a nézők.

Szünet után többet kezdeményezett a vendégcsapat, ami annak is volt tulajdonítható, hogy a ladányiak tudatosan átadták nekik a teret. Támadóik gyorsaságára próbáltak támaszkodni a házigazdák, ami végül be is jött, hiszen a mérkőzés egyetlen gólját kontratámadásból szerezték. A 69. percben a csereként nemrég pályára lépő Jánovszki iramodott meg egy előretett labdával, majd az elé kifutó kapus felett, 20 méterről a jobb sarokba emelt. A hátrányba kerülő debreceniek mindent egylapra feltéve próbáltak kitámadni, de a hazaiak szervezetten védték a kapujuk előterét, így komolyabb helyzet sem adódott a vendégek előtt.
A ladányi alakulat egységességével és alázatával kerekedett a jól játszó DEAC fölé.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Debreceni EAC 1–0 (0–0)
Körösladány, 350 néző
Vezette: Fehérvári Patrik (Harsányi Martin, Bán Kristóf Patrik).
Gólszerző: Jánovszki (69.).

Körösladány MSK: Kertész D. – Talpalló, Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Pusztai, Kisari (Jánovszki, 61.) – Papp Zs., Burai (Murvai, 82.), Cservenák – Csicsely. Vezetőedző: Ekker Attila.

DEAC: Ratku – Ujvárosi, Orosz (Aranyos, 58.), Korhut, Jankelic – Al-Sheraji, Sándor, Kónya, Virág (Lakatos, 75.), Wente (Szabó L., 53.) – Kerekes. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Ekker Attila: – Nagyon büszke vagyok a csapatra. Rövid időnk volt felkészülni a sűrű program miatt, viszont amit megbeszéltünk a sikerre vezető stratégia kapcsán, azt minden egyes játékos kivitte a pályára és nagyot küzdve kiharcolta a győzelmet.

Sándor Tamás: – Nem történt újdonság, nagyjából minden idegenbeli mérkőzésünkön az történik, ami most is. Előtte megbeszéltük, hogy ezekből a találkozókból jobban kellene kijönnünk, és ezért mit kell tennünk. Nem sikerült. Most is egy nagy egyéni hibából kaptunk gólt, és azzal vesztettünk. Az az igazság, amikor engednek játszani bennünket, amikor hasonló stílusú csapattal találkozunk, akkor megvan a minőségünk. Ha akad az ellenfélnél néhány „fajsúlyosabb” játékos, akkor arrébb tesznek minket, és gyengék leszünk a kapu előtt. Ezen igyekszünk javítani a jövőben.

Videó: Sportklub