Közösségi oldalak

Sport

WT Taekwondo hírek Békéscsabáról

WT Taekwondo hírek Békéscsabáról

A békéscsabai József Attila Lakótelepi TE WT taekwondo szakosztályát, amely az olimpiai sportágak közé tartozik, még csak nemrégiben szervezték újjá, de egyre aktívabban tevékenykedik.

Az év első időszakában Békéscsabán Szedoglavits Alajos IV. Danos Mester övvizsgát tartott a békéscsabai WT Taekwondo sportolói részére. Az övvizsgán összesen 14 sportoló vett részt ahol számos sportolónak ez volt az első öv vizsgája.

A felkészítő mestereknek és a tanulók folyamatos edzés látogatásának köszönhetően minden sportoló sikeres vizsgát tudott tenni az alábbi övfokozatok kupok szerint: 7 tanuló fehér övre, 3 fő fehér öv-sárga csíkra, 2 diák sárga övre, 2 fő zöld övre, 1 pedig kék öv- piros csíkra, 1 tanuló meg piros övre vizsgázott. A sportolók öv vizsgára történő felkészítését végezte Matusik Andrea 2. Dan vezető edző, Lányi Réka Katalin 3. Dan, Lányi Csilla 1. Dan, Dombi Dávid 2. Dan.

Ezek után az idei év első WT Taekwondo versenyének Nagykáta adott otthont március 18-án. Több mint 250 versenyző vett részt ahol 3 versenyszámban mérhette össze erejét és tudását a hétvégén. A küzdelem mellett gyorsrúgó verseny és formagyakorlat versenyszámok is helyt kaptak a Pest megyei helyszínen. A békéscsabai JALTE képviseletében most egy versenyző, a 10 éves Fajzi Gergő 6. kup léphetett pástra Gyerek III. – 33 kg-os kategóriában.

Az első mérkőzésnél az ellenfele visszalépett a küzdelemtől, így egyenes út vezetett a döntőig, ahol nagyon szoros küzdelem után a második helyen tudott végezni az ifjú versenyző.Sikernek számít az is, hogy két csabai versenybíró is megkapta a lehetőséget, hogy képviselje a békéscsabai küldöttséget; Lányi Réka Katalin 3. Dan és Lányi Csilla 1. Dan személyében.

Gregor László