Közösségi oldalak

Sport

Visszavágott a Jászberény a Füzesgyarmatnak

Sokat állt a játék a szabálytalanságok miatt. Fotó: Erdős Csaba

A Jászberény visszavágott a Füzesgyarmatnak az őszi sárréti vereségért az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi rangadóján. A sok téves ítélet miatt a 90 perc feszült hangulatban zajlott le, „csontzenétől” sem volt mentes. Vereségével a piros-fehér együttes idén vélhetően lemarad a dobogóról, de annak közelében maradva is elérheti a célját.

A hazaiak kezdek jobban és a 8. percben a vezetést is megszerezték, noha a Nagy Szabolcsnak által bekanalazott találatot nyilvánvaló lesállás előzte meg, 1–0.

A folytatásban a gyarmatiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, Cigan Cristian fejes gólját azonban les miatt elvette a játékvezető, aki később egy büntetőt sem adott meg a vendégek javára. Tévedései jelentősen felkavarták az indulatokat a pályán.

A második félidőben sem tűnt jobbnak a Jászberény, de a spori továbbra sem volt topon. Az 58. percben a helyi jégkorongozóktól átvett elemet alkalmaztak a jászságiak, akik egy kézzel irányított „pakkból” találtak újra kapuba Pálinkás révén, 2–0.

Az eset elvonta a figyelmét a sárréti játékosoknak, dekoncentráltságukat kihasználva, a csereként beállt Deli 4 perc alatt kétszer is góllal büntette, 4–0.

Már a következő mérkőzésre gondolva három fiatal játékost vetettek be a vendégek. A cserék stabilizálták a játékot és enyhe fölényt is ki tudtak alakítani, a 79. percben pedig Cigan révén a szépítő gólt is megszerezték, 4–1.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 4–1 (1–0)
Jászberény, 80 néző
Vezette: Szabó Levente (Balla Levente, Hovanecz Máté László).
Gólszerző: Nagy Sz. (8.), Pálinkás (58.), Deli (61., 65.), ill. Cigan (79.).
Jó: az egész csapat, ill. Cigan.

Jászberény: Bonica – Micskó (Deli, 46.), Palcsó (Kurunczi, 74.), Aranyos, Süttő – Nagy Sz. (G. Bíró, 64.), László – Lukács, Lőrincz, Szőllősi (Gémes, 51.) – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu (Karikás, 46.), Achim Á., Pataki (Bereczki, 73.) – Ramos (Márkus, 66.), Shadi, Kis Sz. (Molnár Sz., 73.) – Popescu (Csörgő, 56.), Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Német Gyula: – Egy szerencsés góllal szereztünk vezetést, azután nagy nyomást helyezett ránk a vendégcsapat, de a meccs sorsdöntő szituációkból kivétel nélkül mi jöttünk ki jól, így simának tűnő rangadót nyertük.

Boros Tibor: – Annyi külső befolyást tudnék felsorolni a játékosaim védelmében, mint máskor fél szezon során. Mégsem teszem, számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével! Sajnos olyan amatőr malőr is történt a mérkőzés előtt, amiről csak utólag értesültem, ezúton szeretnék elnézést kérni a csapattól emiatt, természetesen nem hagyom szó nélkül az esetet.