Közösségi oldalak

Sport

Visszaesett a gödörbe a Békéscsaba 1912 Előre

A csabai védelemnek többször is meggyűlt a baja a kreatív győri támadókkal. Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld

Nem termett babér Győrben a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatának a bajnokság 14. fordulója keretében lejátszott vasárnapi mérkőzésen. A lila-fehérek próbálták nyílt sisakos játékkal felvenni a küzdelmet az ETO-val, de a hátul elkövetett súlyos hibáit feljavuló második félidei teljesítménnyel sem tudta kompenzálni.

Lendületesen és veszélyesen kezdtek a házigazdák, mégis a Békéscsaba szerzett vezetést egy pontrúgásból. A folytatásban is a Győr dominált, amely már a labdakihozatalban eredményesen akadályozta a lilákat. Nem is váratott sokat az egyenlítő találata. A vendégek többnyire már a középpályán elveszítették a párharcokat, így pedig képtelenek voltak megjátszani a támadóikat. A házigazdák viszont ügyesen kombináltak, bár a vezető góljukhoz kellett az addig remeklő Bukrán hibája is. Nem sokkal később pedig a lilák belső védelme mondott csődöt Priskinnel szemben, ezzel az ETO jelentős előnyre tett szert a második félidőre.

Szünet után 3-4-3-as támadó hadrendre váltott az Előre, ennek ellenére az első negyedórában a zöld-fehérek játéka érvényesült. A csabaiak ezt követően váltottak offenzívebb üzemmódra. Többször vertek tábort az ETO kapuja előtt, Hamed kapufán végződő sarkalása és Lukács közeli fejese meghozhatta volna a szépítést, még sem ez történt. Egy hármas csabai cserét követően ismét „bealudtak” a védők, a cserként beálló Babati pedig szertefoszlatta az éledező reményeket.

A Győr három sikertelen mérkőzés után nyert ismét odahaza, a Békéscsaba zsinórban negyedik házon kívüli csatáját veszítette el.

10. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba, a kaputól 19 méterre középről. Horváth Péter lapos lövése elsuhant a sorfal mellett elmegy, és a bal alsóban kötött ki, 0–1.
17. perc: Nagy tumultus támadt a csabai kapu előterében, a védők nem tudtak hozzáférni a labdához, amit Lacza Alex a lábak között 10 méterről, ballal a bal alsóba lőtt. A lövés Farkas lábán irányt is változtatott picit, Bukránnak nem volt sansza hárítani, 1–1.
36. perc: Bal oldali szögletet végzett el a Győr, a hosszúra ívelt labdát nem érte el a kimozduló Bukrán kapus, így Benczenleitner Barna az ötösről zavartalanul fejelhetett az üresen maradt kapuba, 2–1.
40. perc: Lacza mélységi átadásával Priskin Tamás lépett ki a csabai térfél közepén Szalai és Bora díszkíséretében, majd 12 méterről Bukrán lába mellett a bal sarokba helyezett, 3–1.
73. perc: Babati Benjamin a tizenhaton belül vette át a labdát, jól fedezve azt a védők elöl, befordult vele és 14 méterről a jobb sarokba lőtte, 4–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (3–1)
Győr, 742 néző
Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Ország Péter).
Gólszerző: Lacza (17.), Benczenleitner (36.), Priskin (40.), Babati (73.), ill. Horváth P. (10.),
Sárga lap: Tuboly (75.), ill. Szalai (13.), Zvara (25.), Kitl (58.).

Győr: Fadgyas – Kovács K., Papp M., Szujó, Fodor – Toma (Kiss M., 81.) – Benczenleitner, Kiss Bence (Kovács I. (74.), Vitális (Tubuly, 74.) – Priskin (Bacsa, 65.), Lacza (Babati, 65.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

Békéscsaba: Bukrán – Szalai D., Bora, Farkas M., Mikló (Fazekas, 56.) – Zvara (Szabó Cs., 72.), Kitl (Máris, 72.), Horváth P. – Czékus (Talpalló, 89.), Lukács R., Hamed (Puskás, 72.).Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Tímár Krisztián: – Örülök, hogy sikerült magabiztos győzelmet aratnunk, sokat dolgoztunk már ezért. Annak is örülök, hogy van foganatja annak, hogy sokat gyakoroljuk a támadójátékot. Nem indult jól számunkra a mérkőzés, mert egy elkerülhető, felesleges szabálytalanság után az ellenfél értékesített egy szabadrúgást, ezáltal hátrányba kerültünk, de a csapat magabiztossága és tartása megmaradt, ugyanolyan bátran játszottunk. A meccs bizonyos periódusaiban kimondottan szép támadó focit játszottunk, gratulálok a csapatomnak, a Békéscsabának pedig további sok sikert kívánok!

Brlázs Gábor: – Sajnos az első félidőben nem voltunk egy súlycsoportban, sokkal dinamikusabban és jobban játszott az ellenfél. Amellett, hogy a párharcokat elvesztettük, helyenként fegyelmezetlenek is voltunk, amit kihasznált az ETO és megérdemelten szerzett vezetést. A második félidőre kicsit rendeztük a sorokat, de ez nem volt elég ma a pontszerzéshez.