Közösségi oldalak

Sport

Vereséget szenvedett a „kis” Előre „Karcagon”

Fotó: karcagise/facebook

Értékes pontokat hullajtott el a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata, amely a 15. fordulóban a kiválóan szereplő újonc Karcag vendégeként lépett pályára. A vasárnapi találkozó azért is lehet bosszantó a lila-fehérek számára, mert a játékban felülmúlták a nagykunságiakat, ezen a napon azonban a küldéssel sem volt szerencséjük.

 

Alacsony színvonalú első félidőt hozott a mérkőzés, mindkét fél a biztonságot tartotta szem előtt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A Karcag vezető gólja egy véleményes büntetőt követően született, Izing lábáról pattan fel a labda a karjára, a játékvezető pedig nagyvonalúan megadta a tizenegyest.

A második félidőre feljavultak a csabaiak többet kezdeményeztek, mégis a Karcag növelte előnyét egy ki nem kényszerített hibát kihasználva. A kétgólos hátrány birtokában is mentek előre a lilák, akadtak is lehetőségeik a szépítésre, de ezek rendre kimaradtak és még egy büntetőt sem adott meg számukra a játékvezető. A félidő közepét átlépve azután jött a szépítés, Hodonicki bal oldali beadását Mágocsi fejelte a hálóba. Az utolsó húsz percben még nagyobb erőkkel támadtak a látogatók az egyenlítés érdekében, de a defenzív Karcag kivédekezte a mérkőzést.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Karcagi SE–Békéscsaba 1912 Előre II 2–1 (1–0)
Balmazújváros, 120 néző
Vezette: Horváth Máté (Deme Rajmund, Czeglédi Barna).
Gólszerző: Oláh (34. – 11-esből), Kuti (61.), ill. Mágocsi (65.).

Karcag: Fedinisinec – Pap, Misák (Gyönyörű), Kuti, Tóth M. – Juhász (Ballók B.), Virág, Oláh (Hussein) – Maruscsák (D’Urso), Nagy N. (Sidibe), Tóth G. Vezetőedző: Igor Bogdanovics.

Békéscsaba II: Zábráczki – Szabó Zs., Bacsa, Izing, Hodonicki – Marik (Mágocsi), Farkas B., Balla (Sztankó), Sipos, Bónus – Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk. Arról nem a játékosaink tehetnek, hogy a játékvezető nem azonos mércével mérte a két csapatot. A második félidőben feljebb toltuk a játékunkat, szinte végig támadtunk, rászolgáltunk volna legalább az egyik pontra.