Közösségi oldalak

Sport

Vereséget szenvedett Szolnokon a Füzesgyarmat

Fotó: Gidai Piroska

Lelombozó vereséget szenvedett Szolnokon a gyarmati csapat az NB III.-as bajnokság őszi idényzáró fordulójában. A sárréti együttes végzetét a házigazdák apró termetű támadója okozta, aki mesterhármasig jutott, emiatt a piros-fehérek nem tudtak elmozdulni a tabellán elfoglalt 13. helyről.

A Szolnok kezdettől támadólag lépett fel, saját térfelére kényszerítette a vendégeket, Iván révén pedig kétszer is mattolta Fildan kapust. Az apró termetű balszélső előbb negyedóra múltán fejjel, a 26. percben pedig a kapu torkából volt eredményes, ezzel megnyugtató előnyt szerezve a Tiszaligeti gárdának.

Szünet után próbált változtatni játékán a gyarmati együttes, a szépítését Szabó Bence egyéni akciója hozta meg az 57. percben, aki faképnél hagyta őrzőjét a jobb oldalon és 20 méterről bevette Ulviczki kapuját. Szűk negyedórán át táplálhatták a pontszerzés reményét a vendégek. Ekkor Soós ismét megfeledkezett Ivánról, aki mesterhármasát ünnepelhette a 70. percben, és még nem volt vége, mert nem sokkal ezután Busa is betalált mintegy 20 méterről.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Szolnoki MÁV FC–Füzesgyarmati SK 4–1 (2–0)
Szolnok, 150 néző
Vezette: Takács Ákos (Sztányi Tibor, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Iván (15., 26., 70.), Busa (74.), ill. Szabó B. (57.).

Szolnoki MÁV FC: Ulviczki – Sitku (Dudok, 64.), dr. Kardos (Ledacs-Kiss, 76.), Szabó R., Pinto – Barna V. (Bakti, 58.), Lengyel B. (Lengyel G., 76.), Pelles (Demeter, 64.) – Tisza, Busa, Iván. Vezetőedző: Horváth Csaba.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Soós (Hoffmann, 77.), Csáki, Achim S. (Pinte, 74.), Kiss P. – Bella – Virág, Sándor, Kis Sz., Szabó B. – Szakács (80.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Ilyen még nem volt az NB III.-as praxisunkban, hogy egy játékosunk négy kapott gólban is tevékeny részt vállaljon. Kettő-egynél még volt esélyünk az egyenlítésre, de nem tudtunk élni vele, a hátul elkövetett hibák pedig törvényszerű vereséget eredményeztek.