Közösségi oldalak

Sport

Ülést tartott a Békés Megyei Harcművész Szövetség

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta meg közgyűlését az 1984-ben alapított Békés Megyei Harcművész Szövetség. A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete , mint jogi személy keretében működő szövetség tavaly nem tudott közgyűlést tartani a járvány miatt, de idén, a biztonsági szabályok betartásával sor kerülhetett az eseményre. Hét irányzat – kick-box, kyokushin karate, ITF taekwon-do, WTF taekwondo, goshinkai karate, aikido, MMA, – 16 megyei klubja képviseltette magát.

A közgyűlés tagjai néma tiszteletadással adóztak a közelmúltban elhunyt személyiségek, Wertheim Albert és Bartyik Jenő emlékének, akik aktív, segítő tagjai voltak a szövetségnek.

Gregor László elnök szóban kiegészítette az előre kiküldött részletes beszámolót. A kiegészítés a 2020 év eseményeire is adott kitekintést, jellemezte az elmúlt nehéz időszakot. A teremhiány, az elmaradt versenyek és rendezvények, a taglétszám csökkenése ellenére a szövetség klubjai túlélték a krízist, és több-kevesebb sikerrel újra kezdődött a munka. Szóba került az oktatási intézményekben végezhető edzésmunka is. Gratulált és eredményes munkát kívánt a kick-box szövetség nemrégiben megválasztott elnökségi tagjainak, Puravecz Péter, Debreczeni Dezső, Gasparik Róbert lettek az elnökség tagjai.

A hozzászólások után egyhangúlag elfogadták a beszámolót és a 2022 évre kitűzött feladatokat a klubok képviselői. Döntöttek a kiadandó megyei szövetségi elismerésekről is. Kiváló Harcművész díjat kap Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya), Mészáros Mercédesz (Szamuráj Kyokushin Karate Sport Egyesület Gyula), Brebowszky Zoltán (Contact KTHE Orosháza). Érdemes Mester lett Debreczeni Dezső (Békéscsabai JALTE) . A közgyűlés felvett egy új klubot is. Az Erdei Tibor Mester vezette Fényesi Dojo Szabadidő Sportegyesület tagja lett a megyei szövetségnek. A közgyűlés végén pontosították a megyei verseny és eseménynaptárt is, ami természetesen tervezet, az egyes eseményekről részletes kiírást adnak majd ki.

Márciusban kick-box diákolimpia országos döntő lesz Békéscsabán, júniusban Orosházán rendezik meg a kick-box formagyakorlat országos bajnokságot. Júniusban Battonyán a tervek szerint ismét megrendezésre kerül a nagy hagyományokra visszatekintő Barátság Kupa. A nyári edzőtáborok jelentős részét a jelen lévő klubok nyitottnak hirdetik, vagyis más klubok és irányzatok is látogathatják majd. A Békés Megyei Harcművész Szövetség köszönetét fejezi ki a Lencsési Közösségi Ház igazgatójának, Takács Péter úrnak, hogy ismét otthont adott a közgyűlésnek!

Gregor László