Közösségi oldalak

Sport

Újabb hazai győzelem az Újpest ellen

Nem várt pofonba szaladt bele a BRSE az Extraliga rájátszásnak második mérkőzésén, ugyanis Újpesten 3:0-s vereséget szenvedett. Nem is feltétlenül az volt meglepő, hogy az UTE győzni tudott, hanem a meccs alakulása, nem véletlen, hogy Tóth Gábor teljesen más hozzáállást várt el a csabai lányoktól a harmadik találkozóra. 

Pintér Andrea centertámadásával nyitott a hazai csapat, aztán 3:3-ig tartotta a lépést az UTE, akkor viszont megkezdte a távolodást BRSE. Ezzel együtt is kitartóan üldözték őket a vendégek, de 12:8-nál időt kellett kérnie Horváth Andrásnak, ami jól sült el, mert 13:9-ről visszajöttek egy pontra, ekkor Tóth Gábor is kikérte első idejét. Margarita Stepanenko fontosabbnál fontosabb ütésekkel és blokkokkal támogatta meg a csapatot a nehéz pillanatokban, majd Miroslava Paskova is előlépett, 15:14-ről 19:14-re ugrottak el a hazaiak, éppen a legjobbkor. Ezt a különbséget a hajrára is megtartották a hazaiak, majd egy újabb Stepanenko-blokkal hat szettlabdához jutott, és ő volt az, aki le is zárta a játszmát.

Összeszedte magát a fővárosi csapat a folytatásra és 2:4-gyel kezdett, de Dominika Strumilo nyitásaira alapozva hamar fordított a BRSE. Az UTE erre is jól reagált és visszavette a vezetést, ráadásul ki is tudott építeni egy kisebb előnyt, 7:10-nél Tóth Gábornak kellett rendet tennie. 9:12-nél rendezték a hazaiak a sorokat, és sikerült nyomban egyenlíteni, 12:12-nél viszont borzalmas jelenetek játszódtak le a pályán. Az újpestiek csapatkapitánya, a csabai nevelésű Boskó Ágnes rosszul fogott talajt és első ránézésre súlyos sérülést szenvedett. Az orvosi személyzet, valamint a két klub szakemberei közösen látták el a fiatal játékost, akit hordágyon kellett levinni.

Egy ilyen eset után nem könnyű visszarázódni a meccsbe, és érdekes módon a kényszerszünet a BRSE-t fogta meg jobban. Négy ponttal ellépett az UTE, mire a hazaiak megtörték a sorozatukat, 15:19-ről 19:20-ra kapaszkodtak vissza, amikor Horváth András időt kért. De ez nem használt, mert övék lett a következő pont, az azt követő ötöt (!) viszont a hazaiak szerezték, azaz lett három szettlabdájuk. Az elsőt még elrontották, a másodikra viszont megint érkezett Stepanenko és 2:0-s vezetéshez juttatta a csapatot.

A harmadik játékrész eleje is a vendégek akarata szerint alakult, jött is a korai időkérés. Ez végül nem lett hatásos, 3:10-nél következett a második, ekkor már sikerült elindulni felfelé, egymás után négy csabai pontra újpesti timeout jött válaszként. Nem sokkal később újra közétett hatot a vendégcsapat, a BRSE pedig futott az eredmény után, 8:14 és 11:16 is volt az állás, innen csináltak 15:16-ot! 17-nél utolérték őket, a következő labdamenet után pedig át is vették a vezetést, először a játszmában! 20-hoz is a hazaiak értek elsőként, majd az egész meccsen remeklő Bodnár Dorottya intézett egy ászt, 23:20-ról viszont visszajöttek 23:22-re, aztán hiába lett két meccslabdája a hazaiaknak, mindkettőt hárították. Sőt, egyből játszmalabdához jutottak, ezt Strumilo oldotta meg, majd egy újpesti rontás után megint a meccsért nyithatott a BRSE, de ezt is kivédekezték a vendégek. Végül Strumilo egy blockoutot is megcsinált, a következő labdából pedig Stepanenko is megtette ugyanezt, azaz sikerült behúzniuk ezt a játszmát is!

Extraliga-negyeddöntő, 3. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–UTE 3:0 (19, 22, 26)
Békéscsaba
Vezette: Adler, Halász.

Békéscsaba: Kotormán, Strumilo 5, Stepanenko 16, Bodnár 12, Pintér 8, Paskova 10. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 6, Aydinogullari. Vezetőedző: Tóth Gábor.

UTE: Kindelan 12, Kilyénfalvi 4, Ambrosio 6, Moreno 2, Milanova 12, James 12. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Sziládi, Boskó 1, Amaral, Dani. Vezetőedző: Horváth András.

Tóth Gábor: –Jól indult a találkozó, lendületesen játszottunk, bátran nyitottunk. A 2. szettben a feladócsere átlendített minket a holtponton. A 3. etapban a női röplabda minden „varázsát” láthatta a közönség, sajnos esett a koncentráció, amit kihasznált ellenfelünk, végül nagyot küzdve tudtuk lezárni a mérkőzést.

Horváth András: –Az első másfél szettben több csapás is ért minket, amiből nem tudtunk felállni. Szerdán mindent egy lapra teszünk fel és megpróbáljuk kiharcolni az ötödik találkozót. Jobbulást kívánok Boskó Áginak!