Közösségi oldalak

Sport

Kisorsolták a Békés Megyei Kupa elődöntőjének mérkőzéseit

Pásztor József sorsolta ki a párharcokat

Már a Békés Megyei Kupa elődöntőjében összetalálkozik egymással a Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban aranyéremért harcoló két rivális a – derült ki az MLSZ helyi igazgatóságán megtartott keddi sorsolásból.

A procedúrán Pásztor József, az Előre szaktanácsadója működött közre. Az egykori kilencszeres válogatott labdarúgó elsőként az Orosházi MTK-ULE csapatát rejtő golyót húzta ki, majd nyomban azután a Gyulai Termál FC-t, így már az elődöntőben összejön a sorozat megelőlegezett fináléjának tekintett párharc. A másik párban az igazi kupacsapatnak tekinthető, egyke másodosztályú gárda, a Mezőmegyer SE fogadja a történelme első elődöntőjét vívó Gyomaendrődöt. Közös a négy egyesületben, hogy az elődöntőbe jutással ott lehet augusztus első hétvégéjén, a MOL Magyar Kupa országos sorozat főtábláján.

A Békés Megyei Kupa elődöntőinek párosítása:

Orosházi MTK-ULE–Gyulai TFC
Mezőmegyer SE–Gyomaendrődi FC

A játéknap április 3., szerda.

A procedúra keretében kisorsolták a Békés Megyei Ifjúsági Kupa harmadik körét, ami a negyeddöntőknek felel meg. Itt a Sárréti Gyöngyhalász és az Orosházi MTK-ULE fiataljainak csatája jelenti a sláger összecsapást, az előző két év során döntőt játszó Gyomaendrőd és a címvédő Körösladány ugyanakkor idegenben harcolhatja ki a továbbjutást.

A Békés Megyei Ifjúsági Kupa negyeddöntőinek párosítása:

Nagyszénási SE–Tótkomlósi TC
Jamina SE–Atletico Békéscsaba győztese–Gyomaendrődi FC
Sárréti Gyöngyhalász GYSE–Orosházi MTK-ULE
Mezőhegyesi SE–Körösladány MSK.

A játéknap április 10.

B.M.