Közösségi oldalak

Sport

Továbbra is gólszegény a Körösladány

Nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Körösladány labdarúgócsapata, amely az NB III-as bajnokság 35. játéknapján hazai pályán maradt alul az utóbbi időszakban remek formát mutató Kisvárdával szemben. A vereség hatására a sárrétiek lépéshátránya kerültek a DEAC-cal folytatott éremversenyben, ami azonban még nem lefutott.

A ladányiak léptek fel támadólag, de az első negyedóra végén eredményesen kontrázták meg őket a látogatók, és Honcsar révén megszerezték a vezetést. A folytatás sem hozott változást, a pályán a hazaiak domináltak, a vendégek azonban jól tömörültek a kapujuk előtt. A félidő közepén így is fordíthattak volna a kék-fehérek, de gyors egymást követően három nagy helyzetet hagytak ki.

Szünet után újabb gyors kisvárdai találat született, ami némileg visszavetette a házigazdák lendületét. Mentek előre a kékek, de nem voltak meggyőzőek és határozottak az ellenfél kapuja előtt, és ez jellemezt őket a védő harmadban is. A Kisvárda mindent lezáró találatánál – amely a kapus 80 méteres kirúgását követően, két érintésből született – például komoly hibát vétettek. Összességében a céltudatosabb szabolcsi gárda igazolta előzetes jó hírét.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Kisvárda Master Good II 0–3 (0–1)
Körösladány, 300 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Dobai Dávid, Juhász László).
Gólszerző: Honcsar (16.), Nagy M. K. (46.), Simon M. (76.).

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs. (Talpalló, 63.), Wéber, Dócza (Palik, 72.), Bakk – Ruzsa (Malkócs, 35.), Pusztai A. – Csicsely, Zelenyánszki, Czirok – Farkas J. (Burai, 63.). Csere: Kertész, Szabó Marcell, Kisari, Murvai, Szabó L., Cservenák, Szántó, Palik, Szabó Milán, Talpalló, Burai, Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Kisvárda II: Esteban – Kozacsuk, Králik P., Stefan, Sikorszki – Bíró, Szőr – Himics (Osztrusko, 82.), Nagy M. K., Honcsar (Ponomarenko, 85.) – Heles (Simon, 69.). Edző: Gerliczki Máté.

Ekker Attila: – Az egész évben szépen felépítette a csapat magának azt, hogy a bronzéremért küzdjön, viszont az elmúlt két forduló gólképtelensége elég távol repített bennünket ettől. Persze azért nem reménytelen még a helyzet, szeretnék a végjátékba olyan játékosokkal belemenni, akiket még mindig hajt ez a történelmi siker lehetősége.

Videó: Sportklub