Közösségi oldalak

Sport

Tét nélküli vereség az osztrák bajnok otthonában

A már biztosan elődöntős Swietelsky-Békéscsaba négy játszmában vereséget szenvedettben Linzben a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó fordulójában, kedden. Tóth Gábor együttese a csapatot sújtó sérüléshullám miatt több fiatal játékossal a keretében utazott el Ausztriába, ahol az első két játszmában még csak megszorongatni tudta riválisát, a harmadikban viszont már sikerült részsikert elérnie.


A sérülések miatt igencsak felforgatott csapattal utazott el a Swietelsky-Békéscsaba Linzbe. Ugyan Pintér Andrea is a többiekkel tartott, de elővigyázatosságból nem lépett pályára az osztrák bajnok ellen. A hazaiak 2:1-re vezettek, erre egymás után hat ponttal reagált erre a BRSE, az osztrákoknak ki is kellett kérniük az első idejüket. Összeszedték magukat a „sógorok”, de Kump ászával ismét hatpontos előnynek örülhettek a látogatók, 5:12-nél viszont megrázták magukat a házigazdák és sorozatban négy ponttal kapaszkodtak. A csabaiak támadásai azonban ültek, egy idő után pedig a blokk is összeállt, így 12:18-nál újabb linzi időkérésre került sor. A hajrához ugyanúgy közte hattal érkezett meg a két csapat, aztán 18:22-nél Tóth Gábor időkérésre kényszerült, amit 21:23-nál megismételt, mert Emma Hohenauer nyitásaival nem tudtak mit kezdeni játékosai. Jött az egyenlítés, majd a szettlabda és az osztrák vezetés.

Az ütés benne maradt a csabaiakban folytatásra is, mert nem igazán tudták érvényesíteni az akaratukat a második etap elején. Hiába léptek el többször is a jó nyitásokkal, a Linz minden alkalommal visszazárkózott. Margarita Stepanenkónak ezúttal a bokája sérült meg, de szerencsére csak néhány labdamenetet kellett kiülnie. 12:11-nél átvették a vezetést az osztrákok, temérdek hibával játszott mindkét csapat, egymásnak ajándékozgatták a pontokat a felek. Szorosan alakult a meccs, váltott vezetés mellett. A végjátékban növelték az előnyüket a hazaiak és a második szettlabdát kihasználva növelték előnyüket..

A harmadik felvonás elején 6:2-re ellépett a Linz, ezért Tóth Gábor magához rendelte a lányokat. A kapaszkodás sikeres volt, ám így is meg tudott újulni a házigazda és azonnal közzétett kettőt. A BRSE 15:16-nál került előnybe majd növelte a fórt, ezúttal pedig a hajránál sem fáradt el és sikerült szépítenie.

Szorosan alakult a negyedik játék, majd a hazai együttes 9:5-re elhúzott, ahonnan többször is visszajött Tóth Gábor együttese mínusz kettőre, de 12:10 után egy 6:1-es szériával robbantott a Linz. 18:12-nél folytatódott a csabaiak balszerencse sorozata, ugyanis Kertész Petra is megsérült, le kellett támogatni a pályáról, majd egyre csak növelte a különbséget az osztrák bajnok és le is zárta a meccset. A viharsarki csapat 4/2-es mérleggel zárt, ezzel nem tudta megnyerni az alapszakaszt, a végső sorrendre és az elődöntő párosítására viszont csak szerda este derül fény.

Közép-európai Liga női röplabda-mérkőzés

Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák)–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (23, 23, –20, 13)
Linz, 50 néző
Vezette: Danica Viktorini-Lisa, Boris Kovac (szlovákok).

Linz: Botkin 15, Duvnjak 5, Stivers 6, Mehlem 7, Ubiparip 14, Nunez 2. Csere: Trathnigg (liberó), Deisl, Hohenauer 17, Raab, Maass 1. Vezetőedző: Facundo Morando.

Békéscsaba: Kump 12, Glemboczki 17, Budai 12, Stepanenko 10, Bodnár 7, Aydinogullari 3. Csere: Kertész (liberó), Molcsányi, Gergácz, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Facundo Morando: – Úgy gondolom, remekül nyitottunk az első szett végén és a másodikban is, ezen kívül a blokkvédekezéssel is elégedett vagyok. Nagyon nehéz meccs volt, örülök, hogy bizonyítottak a lányok.

Tóth Gábor: – Rengeteg nehézséggel küzdünk, ami a pályán is meglátszott. Nincs sok időnk, mielőbb rendezni kell a sorokat.

Az állás: OK Calcit Kamnik (szlovén) 12 pont/5 mérkőzés, 2. HAOK Mladost Zagreb (horvát) 9/4 (9-3), 3. Swietelsky-Békéscsaba 9/5 (11-7), 4. Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 6/4, 5. OK Dinamo Zagreb (horvát) 3/5 (3-12), 6. Oberbank Steelvolleys Linz Steg 3/5 (3-13)