Közösségi oldalak

Sport

Keserves győzelem vezéráldozatokkal

Az első pontját a Swietelsky-Békéscsaba otthonában szerezte meg az újonc Diósgyőri VTK Ongropack női röplabdacsapata az Extraligában. A viharsarkiak az első két szettet odaajándékozták vendégeiknek, ám ezután összeszedték magukat és megfordítva az állást, megnyerték a péntek esti találkozót.

Tóth Gábor ezúttal Kump Alízt és Luna Becicet is a kezdőbe nevezte, utóbbit Miroszlava Paszkova helyére, aki meghúzódott a bemelegítésnél. Kifejezetten jól tartotta magát a még pont nélkül, a táblázat utolsó helyén szerénykedő Diósgyőr, amely nem engedte el esélyesebb ellenfelét. A csabaiak először Glemboczki Zóra két pontjával vezettek két egységnyivel, de az izlandi Matthildur Einarsdóttir ászával kiegyenlítettek, majd a szerb Marija Szkorics pontjaival a vezetést is átvették! A hazaiak mintha megzavarodtak volna és a vendégek megtáltosodva öt ponttal elhúztak. A hajrában ugyan sikerült felzárkózni a Békéscsabának, de a miskolciak nem engedtek ki és nagy meglepetésre behúzták az első játszmát.

A csabaiakat felpaprikázta, hogy elbukták a nyitójátszmát, jól kezdték a második felvonást, 2-3 ponttal vezettek, mígnem a Szkorics vezérelte látogatók szépen lassan ledolgozták a hátrányukat, sőt a vezetést is átvették. Margarita Stepanenko azonban a hátára vette a csabai csapatot, s 23:19-nél úgy tűnt, hogy egalizál a BRSE, a vasgyáriak azonban nem így gondolták, ismét beérték vendéglátójukat és egy maratoni hosszúságú játék végén már 2:0-ra vezettek! A bajokat tetézte, hogy Luna Becic is megsérült, amikor egy mentésnél összefejelt Stepanenkóval, felszakadt a fejbőre és kórházba kellett szállítani.

Hogy elkerülje a még nagyobb égést a Békéscsaba, a kezdeti döcögős játék (5:5) után egy 4:0-s, majd egy 5:0-s sorozatot követően alaposan faképnél hagyta vendégét és egy újabb nyolcas (!) széria el is döntötte a szettet. A piros-fehérek gyorsan észhez tértek a sokkból és a 4. felvonást három gyors ponttal kezdték. Bodnár Dorottya vette össztűz alá a túloldali térfelet, csapata pedig nagy nehézségek árán apró lépésekkel elhúzott lelkes ellenfelétől. Glemboczki Zóra játéka is feljavult, aki remek ütésekkel kedvetlenítette el az ellent, amely a nyolcpontos hátrányból már nem tudott felkelni.

A döntő játszmában már valóban az a BRSE volt a pályán, amelyiket az első pillanattól látni szeretett volna a hazai publikum, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy melyik csapat győz, a Csaba csupán hat pontot engedélyezett ellenfelének. A mérkőzést ugyan megmentette a BRSE, de a gyenge első két szett miatt egy pontot elherdált az újonc ellen.

Extraliga női mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Diósgyőri VTK Ongropack 3:2 (–22, –25, 10, 20, 6)
Békéscsaba, 750 néző
Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Horváth M.

Békéscsaba: Kump 4, Glemboczki 14, Stepanenko 29, Bodnár 13, Pintér 18, Becic 4. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Kotormán, Aydinogullari 1, Gergácz 3. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Diósgyőr: Horváth L. 3, Einarsdóttir 7, Szkorics 21, Egri K. 11, Hegyi 9, Prosvirina 15. Csere: Kundrák (liberó), Kalmár, Hollósi, Egri B. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:5, 11:9, 16:21, 21:22. 2. szett: 5:2, 11:11, 14:15, 18:16, 23:19, 25:26. 3. szett: 9:5, 14:6, 23:9. 4. szett: 1:4, 5:4, 10:7, 13:9, 19:11, 23:16. 5. szett: 4:0, 7:1, 9:3, 14:6.

Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ha pozitívumot kell keresnem, az az akadémiánkon pallérozódó Gergácz Olga teljesítménye volt. Nem vettük fel a kesztyűt a mérkőzés elején, erre az sem mentség, hogy kulcsjátékosaink hiányoztak.

Németh Szabolcs: – Az első két szettben mutatott játékkal nagyon elégedett vagyok, utána viszont megbosszulta magát a koncentrációnknak a visszaesése; a hosszabb kispad és a rutin fölénk tudott kerekedni.