Közösségi oldalak

Sport

Távozik a Füzesgyarmati SK vezetőedzője

Bő három esztendőnyi közös munka után elválnak az útjai Csillag László vezetőedzőnek és a füzesgyarmati labdarúgócsapatnak. Az 52 éves szakember közös megegyezéssel távozik a sárréti klubtól és a harmadosztályba frissen feljutott Hajdúszoboszló irányítását veszi át.

– Elsősorban magánéletbeli változások miatt jutottam erre a döntésre, és persze a szoboszlói vezetők által felvázolt szakmai jövőképnek is jelentős szerepe volt a váltásban – fogalmazott a leköszönő vezetőedző. – Nagyon szép három évet töltöttem el Füzesgyarmaton, amiért hálával tartozom Boros Tibornak és a helyieknek, bízom benne, hogy elégedettek voltak a munkámmal! Minden évben akadt megkeresés valahonnan, de jól éreztem magam a csapatnál, ezért fel sem merült bennem, hogy máshol folytassam, a mostani ajánlat azonban új kihívást jelent számomra.

Csillag László bő három évig volt a Füzesgyarmat vezetőedzője Fotó: Erdős Csaba

Csillag László 2018 tavaszán került a gyarmati szakmai stábba elemzőként. Később szerepet vállalt a csapat felkészítésében, a vezetőedzői teendőket pedig az utóbbi két és fél évben látta el, ez alatt egy ezüstérem és két negyedik hely jutott a piros-fehéreknek az NB III-ban.

– További sok sikert kívánok a csapatnak, természetesen a jövőben is figyelemmel kísérem a sorsát. Szeretném megköszönni a játékosoknak és Boros Tibinek a lehetőséget, a szurkolóknak pedig a sok szeretetet. A pandémia ugyan sok mindent átírt az utóbbi időkben, de rájuk a kerítésen túlról is mindig számíthattunk – tette hozzá Csillag László, aki a hírek szerint erős csapatot kap kézhez az új állomáshelyén.

Hogy miként érintette a klub vezetését a tréner távozása, arról Boros Tibor szakmai koordinátor a következőket mondta:

– Laci kezdeményezésére, közös megegyezéssel váltunk el, és ami fontos, barátsággal tettük ezt. Megértettük és elfogadtuk az érveit, sok sikert kívánunk neki! Máris megkezdtük az utódjának kiválasztását, remélhetőleg a tárgyalások eredményre vezetnek és hamarosan bejelentéssel is szolgálhatok a személyét illetően.

B.M. – Bmsextra.hu