Közösségi oldalak

Sport

Szett veszteség nélkül jutott a Magyar Kupa legjobb 8 együttese közé a BRSE

A várakozásnak megfelelően, szett veszteség nélkül jutott a Magyar Kupa legjobb 8 együttese közé a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata. A megyeszékhelyi gárda a nyolcaddöntő szombati hazai visszavágóján is a várakozásnak megfelelő különbséggel múlta felül a Gödöllőt, így a folytatásban az MTK-val csatázhat.

A lelkes gödöllőiek nem tudták szorosabb csatára késztetni a csabaiakat. Fotó: Kuti István

A Békéscsaba a Szatmári Lilla–Zólyomi Rebeka duóval kezdett center poszton, míg Marta Drpa ezúttal pihenőt kapott, helyén Sara Kliszura szerepelt átlóként.

Gyors csabai pontokkal kezdődött a találkozó, a vendégek edzője időkéréssel próbálta megállítani a hazai vágtát. A játékon mindez nem sokat változtatott, a Békéscsaba látványos röplabdával dominált. Különösen Sara Kliszura volt elemében. A hazai csapat mindössze kilenc pontot engedélyezett vendégének, és magabiztosan nyerte az első játszmát.

A második felvonás elején megrázta magát a Gödöllő, öt ponttal ellépett, de a csabai csapat még időben reagált, villámgyorsan fordított, és a szett közepén már ismét nála volt az előny. A vendégek lelkesen küzdöttek, de a játszma végére kijött a különbség a felek között, a viharsarki együttes behúzta ezt a szettet is.

A harmadik játékrész Szatmári Lilla ászával kezdődött, s bár rövid időre a Gödöllő némi előny birtokába került, ám a továbbiakban már minden az előzőekhez hasonló koreográfia szerint alakult. A Békéscsaba jó iramban és lelkesen röplabdázott, amit a publikum vastapssal jutalmazott. Ebben a játszmában 14 pontig jutott el a valóban nagyon lelkes Pest megyei csapat, ám ez csak szépségtapaszt jelentett, a csabaiak a tervek szerinti háromszettes, magabiztos győzelmet arattak és kettős győzelemmel, 6:0-s szettaránnyal jutott be a legjobb nyolc közé.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó

Swietelsky-Békéscsaba–Gödöllői RC 3:0 (9, 19, 14)
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: Szarka, Nagy Zs.

Békéscsaba: Kornyijeno 5, Glemboczki 8, Kliszura 13, Karhu 12, Szatmári 4, Zólyomi 14. Csere: Kertész, Rády (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Gödöllő: Boros 2, Császár 5, Ratkai 6, Sanchez-Perez 8, Kovács E. 2, Haase 2. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Sorompó, Bútor, Barta Vezetőedző: Szalay Attila

Az eredmény alakulása. 1. szett: 9:3, 15:6, 24:9. 2. szett: 1:6, 9:7, 15:10, 20:15, 23:19. 3. szett: 3:6, 12:7, 19:12, 23:14.

Tóth Gábor: – Örülök a továbbjutásnak! Lendületesen röplabdáztunk, kiemelném Szatmári Lilla és Rády Boglárka jó teljesítményét, remekül éltek a kapott lehetőséggel.

Szalay Attila: – Gratulálok a Békéscsabának! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!