Közösségi oldalak

Sport

Sima győzelmet aratott a BRSE az MTK ellen

Az Extraliga negyedik fordulójában az eddig pont nélkül álló MTK együttesét fogadtta a BRSE a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A listavezető a sereghajtó ellen, a papírforma egyértelműen a csabaiak mellet szólt.

Nagy lendülettel vágtak bele a hazaiak a meccsbe, a kezdőben helyet kapó Glemboczki Zóra igyekezte gyorsan meghálálni a bizalmat, az ászával már 3:0-ra vezettek. Ebben a műfajban hamarosan Bodnár Dorottya, Ralitsa Vasileva és Pintér Andrea is csatlakozott hozzá, a nyitások mellett pedig blokkban is jeleskedttek. A magabiztos játékra nem találták az ellenszert a vendégek, így az előny pedig gyorsan 10 pontra nőtt. Leiszt Máté cserékkel próbált lendületet adni a csapatának, ám ez sem bizonyult hatásosnak. Kathryn Sullivan a hajrában szerzett egymás utáni két ponttal mutatkozott be az Extraligában, a hatalmas különbséget hozó játszma pedig Glemboczki újabb ászával ért véget.

A második felvonásban is rögtön magához ragadtta a vezetést a hazai csapat, viszont az MTK ezúttal sokkal komolyabb ellenállást tanúsított, mint az első szettben. Az elején kiépített fór egy kicsit túlságosan megnyugtatta a lányokat, csökkent a koncentráció, ezért Tóth Gábor 15:11-nél időt kért. A 4-5 pontos különbséget folyamatosan őrizték, aztán a hajrára a fővárosiak három egységnyire zárkóztak, ekkor azonban megrázta magát a BRSE és sorozatban öt ponttal behúzták a második játszmát is. A közönség vastapssal jutalmazta a csupaszív játékot, remek hangulat uralkodott a csarnokban.

A harmadik etapot Viktoriia Oliinyk remek nyitássorozattal kezdte, ezt követően viszont egalizált az MTK. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 6:6-nál ritmust váltottak a hazaiak, onnantól kezdve pedig produkáltak egy 6:1-es sorozatot. A differencia 3 és 6 pont között jojózott, ennél lejjebb viszont nem ment, határozott léptekkel haladtak a hazaiak a győzelem felé. A végjátékhoz érve Marta Drpa vette kezébe az irányítást, vezetésével 8 meccslabdához jutott a BRSE, melyek közül a harmadikat Vasileva értékesítette és lezárta a találkozót.

Extraliga alapszakasz, 4. forduló

Swietelsky-Békéscsaba–MTK Budapest 3:0 (7, 17, 18)
Békéscsaba
Vezette: Halász, Bátkai-Katona.

Békéscsaba: Drpa 12, Vasileva 11, Glemboczki 12, Bodnár 7, Pintér 9, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Sullivan 2, Oliinyk 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

MTK: Asonja 12, Szabó 4, Berkó 2, Tatár 4, Briga 1, Costa 7. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga, Endrődi, Tarr, Kollár, Kiss. Vezetőedző: Leiszt Máté.