Közösségi oldalak

Sport

Reménykeltő füzesgyarmati győzelem

Fotó: Gidai Piroska

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában papírforma győzelmet aratott a nehéz helyzetben lévő füzesgyarmati csapat. A sárréti piros-fehérek a sereghajtó, idén még pont nélkül álló Jászberény otthonában nyertek, ezzel elkerültek a kieső helyről.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Jászberény kezdettől védekezésre kényszerült. A gyarmatiak nem csak labdabirtoklásban voltak fölényben, de a helyzetek kialakítása tekintetében is. A vezető góljukra azonban a félidő derekáig várni kellett, ekkor Popescu fejjel vette be Sándor kapuját. Akadtak még további lehetőségek is a sárrétiek előtt, de újabb találat már nem született a szünetig.

A második játékrész elején azonban hamarjában megduplázták az előnyüket: amikor is Kis Szabolcs kapásból talált be a berényieknek. Mindez további magabiztosságot adott számukra, nem is váratott sokat az újabb találatuk, amit Raducu jegyzett lábbal. Ezzel azonban le is tudták a mérkőzés érdemi részét. Változatlanul irányították a játék menetét, az utolsó félórában azonban már meddőnek bizonyultak támadásban.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 0–3 (0–1)
Jászberény, 75 néző
Vezette: Nyekita Benjamin (Molnár Alex, Balla Levente)
Gólszerző: Popescu (23.), Kis Sz. (48.), Raducu (53.).

Jászberény: Sándor – Muhari, László, Donkó, Fekete K. (Bori, 78.) – Lukovszky (Panyi, 78.), Petró (Benedek, 68.), Kurunczi, Nagy L. (Kövér, 68.) – Varga L., Reizinger (Kiss V., 68.). Vezetőedző: Besenyi Gábor.

Füzesgyarmat: Fildan – Soós, Bódis (Orovecz, 76.), Raducu, Pataki Z. – Achim Á. – Achim S., Kis Sz., Bartók (Urbanowski, 51.), Szabó B. (Pohl, 63.) – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – A mérkőzés előtt annyit mondtam a fiúknak, hogy csak a győzelem az elfogadható, az oda vezető út másodlagos. Nem kell túldimenzionálni az eredményt, hoztuk a kötelezőt.