Közösségi oldalak

Sport

Pontokat hullajtott a Békéscsaba Kecskeméten

Fotó: kecskemetite.hu

Váratlan pontokat hullajtott el a Békéscsaba 1912 Előre csapata az NB III.-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi huszadik játéknapján. A Dél-keleti csoport listavezetője a tabella utolsó előtti helyén álló, ám több élvonalbeli játékossal felturbózott, szervezett Kecskemét II. vendégeként ért el döntetlent.

A csabaiak próbálták ráerőltetni domináló játékukat az ellenfelükre, de az NB I.-es játékosokkal megspékelt kecskeméti fiatalok az első félidőben szervezetten óvták kapujuk előterét, és ha lehetőségük nyílott, formás ellenakciókat vezettek.

A második félidő hamarjában meghozta az első csabai gólt. Az 52. percben egy mintaszerű jobb oldali beadás Hulicsár elé került, aki látványos ollózó mozdulattal közelről vette be a kaput. A vendégek öröme azonban nem tarthatott sokáig, mert röviddel ezután a KTE egy labdaszerzésből büntetőt harcolt ki, amit Artner erősen vágott a jobb sarokba. A hátralévő bő félórában az Előre próbálta ráerőltetni akaratát az ellenfélre, azonban a hazaiak ügyesen tördelték a játékot, nem hagyták kibontakozni Pintéréket. Némileg megkönnyítette a dolgukat, hogy a listavezető a szokásosnál tompább és ötlettelenebb volt.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Kecskeméti TE II.–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–0)
Kecskemét, 160 néző
Vezette: Juhász Dávid (ifj. Imrő János, Frank Viktor László).
Gólszerző: Artner (58. – 11-esből), ill. Hulicsár (52.).

Kecskemét II.: Fadgyas – Nagy O., Molnár M., Polyák, Iyinbor – Györgye (Czenky, 73.), Zoltán (Bodor, 27.) – Hatvani, Mihajlo, Szamosi – Artner (Goretich, 85.). Vezetőedző: Virágh Ferenc.

Békéscsaba: Póser – Hodonicki, Albert, Bora – Mihály (Komáromi, 65.), Farkas M., Pintér (Tóth M., 75.), Pusztai (Zvara, 46.), Mikló – Zádori (Vólent, 79.), Hulicsár (Sármány, 65.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Csató Sándor: – Idegenben ez volt az első eset, hogy nem sikerült nyerni. Hozzáteszem nem játszottunk jól, sőt… Kevés támadást tudtunk vezetni az alaposan megerősített ellenféllel szemben, ettől függetlenül a vezetést sikerült megszereznünk, de a rúgott gól után egy buta hibánkat kihasználta a Kecskemét.