Közösségi oldalak

Sport

Parádés játékkal verte a mezőny másodikját a Füzesgyarmat

Parádés játékkal verte a mezőny másodikját a Füzesgyarmat

A piros-fehérek a 10. játéknapon a második helyen álló Putnokot fektették két vállra, ezzel zsinórban a hatodik meccsüket nyerték meg.

Jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen már a 8. percben az ellenfél kapujába juttatták a labdát. Popescu és Pápai egyszerre ugrott fel egy gyertyaként kapu elé hulló labdára, a kapus elvétette az ívét, így a támadó átfejelte fölötte a játékszert. Lendületben maradt a hazai gárda, amely kreatív játékkal lepte meg ellenfelét. A középpályán jól szűrte a putnokiak kibontakozó akcióit, a saját kezdeményezései pedig sok fejtörést okoztak az ellenfélnek. Szűk félóra múltán növelte is előnyét az FSK. Egy kontratámadás során Popescu ezúttal az előkészítésben jeleskedett, pontos passzal szolgálta ki Kiss Gábort, aki három védő fölött emelt a putnoki kapuba.

Szünet után is a sárrétiek voltak aktívabbak. A nagy kedvvel játszó Kiss Gábor szemfülessége újabb találathoz segített őket a játékrész derekához közeledve. A négyes csere jótékony hatást gyakorolt a putnokiak teljesítményére, összességében azonban nem volt bennük annyi, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A hajrában egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva sikerült szépíteniük, akkorra azonban már az érdemi dolgok eldőltek a pályán.

A gyarmatiak az idény legjobb játékával arattak teljesen megérdemelt sikert, ezzel a második helyről is letaszították a borsodiakat.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Putnok FC 3–1 (2–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Szabó Péter (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Popescu (8.), Kiss G. (29., 64.), ill. Nagy Zs. (81.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Toca, Raducu (Urbanowski, 93.), Pataki – Achim S., Oltean (Bódis, 78.), Kis Sz., Cigan (Szabó B., 87.) – Kiss G. (Virág, 78.), Popescu (Orovecz, 93.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Putnok: Pápai – Sághy (Petrecskó, 68.), Csiki, Sramkó, Buda (Komári, 68.) – Nemes, Galacs, Vajda (Juhos, 68.), Dobrovolszki (Csutora, 68.) – Nagy Zs., Fülöp (Gellén, 46.). Vezetőedző: Szala Ákos.

Boros Tibor: – Erre a mérkőzésre is megtaláltuk a motivációnkat. Hozzáállásban és helyzetkihasználásban egyértelműen az ellenfél fölé nőttünk, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Szala Ákos: – Gratulálok a Füzesgyarmat csapatának. Azt kaptuk tőlük, amit vártunk. Ennek ellenére sikerült megverni magunkat.

Kincses László

(Borítókép: A Füzesgyarmati SK csapata a győzelem után. Fotó: Erdős Csaba)

Videó: sportklub.net