Közösségi oldalak

Belföld

Nyert a Mezőhegyes és a Dévaványa is – Megyei foci eredmények

Megye II/A osztály, 26. forduló

Dévaványai SE–Mezőkovácsházi TE 4–1 (4–0)
Dévaványa, 60 néző. Vezette: Hajdú Dávid.
Dévaványa: Szász – Szalai, Pap Á. (Végh), Gál, Papp D. (Szarka), Papp K., Katona, Szabó E., Juhász P. (Séllei), Somogyi, Papp V. (Pelyva). Játékos-edző: Bereczki Árpád.
Mezőkovácsháza: Csicsely – Andrej (Tóth K.), Kopócs, Simondán, Tóth B., Lestyán, Györgyi, Laduver (László), Bíró, Matuz T., Sódar. Játékos-edző: Bíró Tibor.
Gólszerző: Papp D. (4., 26.), Papp V. (28.), Papp K. (44.), ill. Sódar (63.).
A korai hazai találat után kiegyenlített játék folyt, a ványai Pappok azonban a félidő második felében megrázták magukat és gyakorlatilag a szünetig döntésre vitték a dolgot. Szünet után a nagy hátrány sem szegte kedvét az öt stabil kezdőemberét nélkülöző kovácsházi alakulatnak, számos ígéretes helyzetet is kialakított, de ezek kihasználása döntő többségében nehézséget okozott, így csak szépítésre futotta az erejéből. (P. S.)

Bereczki Árpád: – A mai meccsen sem voltunk jobbak mint máskor, viszont ma megfelelő volt a helyzetkihasználásunk. Gratulálok fiatal csapatomnak az egész éves teljesítményhez.

Bíró Tibor: – Helyzetek alapján akár győzelmet is szerezhettünk volna a mai napon, de sajnos ezt a játékot gólra játszák.

Papp Krisztián (j) a hazaiak egyik góllövöje Fotó: Erdős Csaba

Mezőmegyer SE–Dobozi SE 2–1 (2–1)
Mezőmegyer, 100 néző. Vezette: Láza András.
Mezőmegyer: Kun – Szabó T., Barkász, Lehoczki, Nyúl, Séllei, Mengyán, Fehérvári, Pusztai, Tóth G. (Frisnyicz), Balog K. Edző: Zsiros György.
Doboz: Barabás – Somogyi, Szabó A., Tímári, Szabó D., Lukucz (Huszár), Roszik, Szabó B., Barcsay, Szigeti J., Hollósi (Orodán). Játékos-edző: Barcsay Attila.
Gólszerző: Balog K. (19.), Nyúl (22.), ill. Roszik (40.).
Az ezüstérmes hazaiak számára már nem volt különösebb tétje a szomszédvári csatának, ennek ellenére a játékosai szerettek volna visszavágni az őszi fiaskóért. Bár az idény vége alaposan megrostálta a keretüket, a saját elvárásaiknak megfeleltek. A meccs első negyedében sikerült megnyugtató kétgólos előnyre szert tenniük. A szervezetten harcoló doboziak a szünet előtt szépítettek, ennek megfelelően a folytatásra is maradtak izgalmak, de annyi erő már nem maradt bennük, hogy a megyeriek sikerét veszélyeztetni tudják.

Zsiros György: – Köszönöm a vezetőknek és a srácoknak ezt az eredményekben gazdag két évet! Az, hogy folytatom-e itt, vagy máshol, az a jövő zenéje.

Tobai János: – Gratulálok az egész csapat „munkájához” és köszönöm a megjelent játékosok hozzáállását! Gratulálok az ificsapatnak a dobogós helyezéshez! G. J.

Csanádapácai EFC–Mezőhegyesi SE 0–5 (0–5)
Csanádapáca, 30 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.
Csanádapáca: Csonka – Bajczer, Haba, Mag, Juhász, Bozsó M., Bozsó G., Rakonczai, Erdélyi, Dajka, Balassa. Csere: Mazula, Szűcs K., Tassi Zs. Edző: Szikora Pál.
Mezőhegyes: Varga P. – Czene Z., Jámbor, Varga T., Szabó Zs., Isaszegi M., Zsilák, Rotár, Boros, Faragó, Isaszegi B. Csere: Czene P., Barta-Vámos, Pálhidai. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Czene Z. (7., 40.), Jámbor (13.), Isaszegi M. (20. – 11-esből), Zsilák (30.).
A hazaiak megilletődött kezdését kihasználta, a mezőhegyesiek már az első félidőben tetemes előnyt szereztek. Mindez mintha túlságosan is megnyugtatta volna őket. Az apácaiak több nagy lehetőséget dolgoztak, de még büntetőből sem tudtak túljárni a nagyszerű napot kifogó Varga kapuson. (Sz. J.)

Szikora Pál: – A vendégcsapat a játék minden elemében fölénk nőtt. Számunkra siker, hogy minden mérkőzést becsülettel lejátszottunk a szezonban.

Ács Levente: – Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, gratulálok a megszerzett bronzéremhez! Sz. P.

Medgyesbodzás SE–Békéscsabai MÁV SE 2–2 (0–0)
Medgyesbodzás, 50 néző. Vezette: Telek András.
Medgyesbodzás: Véha – Kelemen, Juhász K., Dunai, Nagy L., Balogh G., Serbán, Kovács Zs. (Friderikusz), Deák, Novák, Varga V. Edző: Mazán Zoltán.
Békéscsabai MÁV: Bócsik (Juhász Z.) – Takács L. (Gyeraj), Viczián, Bánlaki, Takács K., Morva, Zsömbörgi, Demeter (Barta), Nánási, Turcsek, Knyihár (Sipiczki). Edző: Dohányos Zoltán.
Gólszerző: Dunai (57., 66.), ill. Zsömbörgi (75.), Takács K. (82.).
Kiegyenlített játékot hozott az első félidő a csapatok között. Szünet után mezőnyfölénybe került a hazai együttes, ennek a hozadéka lett, hogy Dunai két alkalommal is be tudta venni a vendégek kapuját. A magabiztos előnye mellett nagy fölényben is játszott a Bodzás, egy helyezkedési hibáját kihasználva, mégis a vasutasok szépítettek fejesből. Mindez elbizonytalanította a házigazdát, amely kihagyta a meccslabdát jelentő hatalmas ziccerét, a vendégek viszont értékesítették azt, és ponttal távoztak a már tét nélküli találkozóról. (Gy. F.)

Orosházi MTK-Rákóczi–Mezőberényi LE 4–4 (2–3)
Orosháza, 50 néző. Vezette: László István Sándor.
Orosháza: Dobozi – Varga P., Kovács D., Janicsek, Buza (Dobi B.), Elekes, Kasuba, Miszlai, Nagy D., Sajti (Dénes), Halász. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.
Mezőberény: Balogh L. – Fazekas, Tóth J., Tóth Cs., Durkó, Jónás, Burai Zs. (Stibán), Olej T., Zsíros, Kanó, Buczkó B. (Benyovszki J.). Edző: Benyovszki Róbert.
Gólszerző: Miszlai (15.), Buza (33. – 11-esből), Dénes (66.), Nagy D. (73.), ill. Burai Zs. (17., 44.), Durkó (38.), Benyovszki J. (83.).
Egyik csapat számára sem volt már különösebb tétje a mérkőzésnek, ami rá is nyomta a bélyegét a meccsre, de a gólok kárpótolhatták a nézőket. Az Orosháza próbált dominálni, két esetben kihasználta a berényi védők hibáit, de a vendégek előtt is akadtak lehetőségek, ráadásul a hazai gólokra is nyomban válaszolni tudtak, a szünetre pedig már előnnyel térhettek. Szünet után is hasonló mederben zajlott a játék. Hiába dominált a vendégcsapa, a védelme ismét kihagyott, ezt kihasználva fordított a Rákóczi. A látogatók futottak az eredmény után, egy távoli lövésből egalizáltak, a házigazdákat pedig még a kapuvas is védte a végén. Összességében a döntetlen igazságosnak mondható. (B. L.)

Balogh Lajos, a Mezőberényi LE elnökségi tagja: – Igazságos döntetlen született. Jó, hogy itt a vége!

Kunágotai TE–Békésszentandrási HMSE 0–1 (0–1)
Kunágota, 120 néző. Vezette: Zahorán János.
Kunágota: Csomós – Kiss Cs., Sóstai, Juhász P., Csatlós, Sárvári M., Kovács A., Sirkó, Sárvári Á., Balog A., Grevletyi. Csere: Varga B., Szabó T., Hajdú Á., Balogh E., Borbély, Nagy P. Edző: Multyán Lajos.
Békésszentandrás: Buzás – Sztricskó (Nemcsényi), Uhljár, Filyó, Mochnács, Dernovics, Tasi K. (Lestyan-Goda), Lós, Kozák, Kovács N., Balogh M. Játékos-edző: Boér Zsolt.
Gólszerző: Uhljár (35.). Kiállítva: Kovács A. (75.), Nagy P. (76.).
Kiegyenlített csatát láthatott a kunágotai publikum. Az első félidőben a hazaiak elhibázták az adandó ziccerüket, a szentandrásiak viszont gólra váltották a kevés lehetőségeik egyikét. Mint később kiderült, ez a meccs szempontjából is döntő jelentőséggel bírt, hiszen a második játékrész már inkább a küzdelemről és a kiállításokról marad emlékezetes, nem pedig a gólokról. Pedig a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, de nem bírtak a szentandrásiak remekül teljesítő hálóőrével. (V. I.)

Multyán Lajos: – Már a múlt héten eldőlt a sorsunk. Gratulálok a fiúknak a hozzáálláshoz! Azt sajnálom, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre csak két játékvezetőt tudtak küldeni.

Boér Zsolt: – Az első félidei játékunk megfelelő volt, a másodikban viszont a kapusunk bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy az életéért küzdő hazai csapat otthonából három ponttal távozzunk. Óriási eredménynek tartom az ötödik helyet és sajnálom, hogy véget ért a közös munka. M. L.

Végegyházi SE–Tótkomlósi TC 9–0 (3–0)
Végegyháza, 100 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Végegyháza: Oláh Z. – Répási (Solymoskövi), Dajcs, Lugasi M., Lugasi J., Szász (Zsuzsa), Bozsó, Mátó (Szlovák), Dócza, Bagyinszki (Kocsis B.), Tanner. Edző: Balázs József.
Tótkomlós: Asztalos – Jámbor, Horváth H., Kocsis, Zádori, Stranszky (Sánta), Koleszár, Borbás, Balogh T., Sós, Abonyi A. Edző: Papp Lajos, László Dávid.
Gólszerző: Tanner (14., 81.), Lugasi M. (30., 54., 75.), Répási (35.), Kocsis B. (60.), Dajcs (68.), Bozsó (76.).
A már bajnok végegyházi csapat játékosai fiesztára készültek, amihez gyakorlatilag minden adva volt. A lelkes komlósiaknak az első félidőben még sikerült megnehezíteniük a házigazdák dolgát, szünet után azonban már kidomborodott, hogy a listavezető jobb erőben van, ami az eredményen is éreztette hatását. (O. I.)

Balázs József: – Köszönjük a vendégcsapatnak a mérkőzéshez való sportszerű hozzáállását. További sok sikert kívánunk neki. Gratulálok a fiúknak az egész éves teljesítményhez.

Megye II/B osztály, 26. forduló

Elek USE–Kondorosi TE 3–2 (1–0)
Elek, 380 néző. Vezette: Barta Tibor.
Elek: Tar – Dehelán, Oszlács (Cinkotai), Gyulai (Hotea), Sipos, Bíró (Kotroczó), Kasznár (Rostás), Nagy L., Fekete (Simonka), Nagy Á., Puporka. Edző: Turcsek Zoltán.
Kondoros: Gritta – Laurinyecz, Molnár T., Szebegyinszki B. (Korbely), Szigeti, Arnótszky (Menárik), Varga E. (Pusztai), Bákai B., Bákai A., Paluska, Rafaj. Edző: Janis János.
Gólszerző: Sipos (16., 69.), Puporka (78.), ill. Bákai B. (54.), Bákai A. (68.).

Battonyai TK–Kétegyházi SE 3–1 (2–0)
Battonya, 100 néző. Vezette: Baczovszki Attila.
Battonya: Erdélyi – Lenti (Nagy II T.), Varga K., Kiss D., Káló, Habalik, Liszkai P., Nagy I T., Podina, Nagy Gy., Ivanov. Játékos-edző: Kovács Zoltán.
Kétegyháza: Durkó Á. – Kukla Á., Fettik, Tóth V. (Tapasztó), Jova, Gál (Ottlakán), Lengyel, Darócz, Bácsi, Dohányos, Durkó M. Edző: Szegedi Ferenc.
Gólszerző: Podina (32., 42., 52.), ill. Bácsi (70.).

Füzesgyarmati SK II–Csorvási SK 1–4 (0–2)
Füzesgyarmat, 100 néző. Vezette: Kovács Antal.
Füzesgyarmat: Seprenyi – Mazán, Vámos, Komáromi R., Tóth L., Nagy A., Vígh L., Zs. Nagy, Kovács M., Bereczki, Kiss B. Csere: Kovács A., Dóczi, Hercz, Hegedűs, Jónás, Tóth K., Láposi. Edző: Fábián Ottó Olivér.
Csorvás: Varga Á. – Lengyel, Csicsely, Gerda V., Hrncsjár, Koszna, Csábi, Gerda T., Szemenyei, Zsiga N., Könyves. Csere: Krámli, Fabulya, Ruszin. Edző: Zsiga Róbert.
Gólszerző: Jónás (85.), ill. Hrncsjár (10., 50. – 11-esből), Csábi (34.), Fabulya (84.). Kiállítva: Bereczki (40.).

Köröstarcsai KSK–Békési FC 2–4 (1–3)
Köröstarcsa, 150 néző. Vezette: Nemczov Márk.
Köröstarcsa: Kardos G. – Nyeste V., Varga L., Petneházi (Vincze D.), Puskás (Nyeste M.), Andrejsi, Machó, Szivák, Keresztesi J., Vincze Gy., Hajdú. Játékos-edző: Farkas Gyula.
Békés: Takács M. (Király) – Római T., Székely, Minya, Kis J., Római J. (Fekete), Reszelő J., D. Nagy, Reszelő D., Kovács L., Balázs. Csere: Király, Kardos I., Benedek, Fekete. Edző: Fekete Mihály.
Gólszerző: Szivák (5.), Keresztesi J. (52.), ill. Reszelő D. (1.), Balázs (30.), Reszelő J. (31., 81.). Kiállítva: Vincze Gy (71.), Andrejsi (80.).

Lőkösháza KSK–Újkígyós FC 2–2 (1–0)
Lőkösháza, 40 néző. Vezette: Pusztai Zoltán.
Lőkösháza: Számel – Pusztai, Lőrinc, Bartyik, Horváth N., Csillag, Lakatos E., Kolozsi, Czernó, Balázs M., Hrobár. Csere: Fodor, Gábor. Játékos-edző: Lakatos Erhard.
Újkígyós: Ancsin – Csatlós, Zatykó, Sas, Csiernyik M., Danczik, Farkas F., Faragó, Werner, Oláh T., Burkus. Csere: Szabó M. Játékos-edző: Tóth Zoltán.
Gólszerző: Lakatos E. (2.), Czernó (73.), ill. Hrobár (84. – öngól), Csiernyik M. (87.).

Gádorosi LSE–Kevermes SE 3–1 (3–1)
Gádoros, 55 néző. Vezette: Nagy Gábor.
Gádoros: Liziczai – Szokolai, Papp M., Mucsi (Molnár B.), Kuli (Molnár G.), Tóbiás, Kovács T., Neszi, Máriás, Szijjártó G. (Szijjártó D.), Fejes. Edző: Bodzás Ádám.
Kevermes: Horváth S. – Orosz, Plástyik, Barna, Rung, Szabó T., Pain (Farkas B.), Mag Z., Lakatos S., Kukla D., Puporka. Edző: Botás Attila.
Gólszerző: Neszi (22.), Tóbiás (29.), Máriás (36.), ill. Puporka (37.).

Kaszaper FC–Körösladány MSK II 3–2 (2–2)
Kaszaper, 70 néző. Vezette: Fűri Imre.
Kaszaper: Mező – Fazekas, Simon (Buczku), Gyüre (Kőszegi), Kasza (Forgó), Dénes, Hatfaludy, Garamvölgyi, Toll, Bordás M. (Berényi), Pónya. Edző: Bordás Sándor.
Körösladány: Farkas Zs. – Kajó, Kántor M., Szántó B., Pályi, Almási, Szabó L., Szentpéteri, Somogyi, Kozák (Agárdi R.), Szabó M. Edző: Keresztesi János.
Gólszerző: Kasza (18., 22., 68.), ill. Szabó L. (19., 42.).

Megye III. osztály, 29. forduló

Medgyesegyháza SE–Telekgerendási LSC 4–1 (3–0)
Medgyesegyháza, 40 néző. Vezette: Végh Ferenc.
Medgyesegyháza: Pós – Bácsi, Szigetvári, Deák, Holecz, Fodor P., Fodor R., Tanner, Nagy Zs., Borbás, Nagy B. Csere: Tassi, Tóth D., Hojecska, Megyeri. Edző: Szekeres Tibor.
Telekgerendás: Jámbor – Futó, Spitzer, Szabó K., Andó, Hrabovszki J., Susánszki, Orjestyik, Ránkli M., Brhlik, Nyemcsok. Csere: Valyuch R., Marik, Dobra. Edző: Onáka Zoltán.
Gólszerző: Fodor P. (22.), Fodor R. (24., 41.), Nagy B. (48. – 11-esből), ill. Szabó K. (86.).

Magyarbánhegyesi FC–Mezőmegyer SE II 3–0 (2–0)
Magyarbánhegyes, 130 néző. Vezette: Baráth János.
Magyarbánhegyes: Németh I. – Bozsár, Varga P., Racs, Kormányos Kristóf, ifj. Kintner, Hegedűs, Kopócs, Földi, Szőke, Matuz P. Csere: Matúz L., Balázs, Vágási, Krizsán, Kormányos Károly, Zámbó. Edző: Kintner János.
Mezőmegyer II: Szalkai – Jova, Erdélyi, Zsibrita, Egeresi, Hajdú P., Kőszáli, Vallach, Megyeri, Kolláth, Dávid. Csere: Kis I., Petrovszki, Rajeczki. Edző: Hajdú Péter.
Gólszerző: Kopócs (14., 44., 56.),

Kamuti SK–Gerlai SE 12–0 (4–0)
Kamut, 50 néző. Vezette: Kató Benedek.
Kamut: Gulyás – Knapp, Tóth F., Tarkovács, Kóródi, Tusjak, Szalkai, Szabó I., Máté, Fulajtár, Radics. Csere: Takács, Csávás, Krizsán, Bán, Laluska, Szabó Gy., Mező. Edző: Galát Pál.
Gerla: Laurinyecz – Szepsi, Orodán, Csontos, Fegó, Kovács P., Sóvári, Egeresi, Vrbovszki, Hévizi, Mucsi. Csere: Balogh J. Játékos-edzők: Kovács Péter, Mucsi Péter.
Gólszerző: Tusjak (12., 14., 65.), Máté (30.), Radics (33.), Kóródi (47.), Knapp (58., 79.), Bán (60.), Mező (61., 68.), Krizsán (70.).

Bucsa SE–Zsadány KSE 2–0 (1–0)
Bucsa, 100 néző. Vezette: Dohar László.
Bucsa: Szabics – Jász, Lázók A., Kulik Cs., Kiss A., Laurencsik, Fábián N., Lázók S., Kiss G., Kulik K., Tasi T. Csere: Czinege, Sántha. Játékos-edző: Nagy Ferenc.
Zsadány: Fürj – Szilágyi A., Szőrös, Faragó, Szűcs J., Dienes, Szilágyi K., Komódi, Bakó K., Bakó A. Györösi. Csere: Hoffmann, Gyöngyösi I., Gyöngyösi K., Csige, Soós. Edző: Czimbalmos Imre.
Gólszerző: Tasi T. (25.), Lázók A. (80.).

Kötegyáni FC–Békéssámsoni SK 10–0 (7–0)
Kötegyán, 30 néző. Vezette: Szabó Csaba Pál.
Kötegyán: Kiss S. – Martinecz, Balázs Benjamin, Balázs Bertalan, Ruzsa R., Farkas, Füstös, Vasadi, Szűcs P., Zdolik M., Berke. Csere: Gyebrvszki, Csiki, Szűcs Z. Edző: Gurzó Sándor.
Békéssámson: … Játékos-edző: Godó Imre.
Gólszerző: Vasadi (2., 4., 24., 36., 90.), Füstös (15.), Balázs Bertalan (26.), Farkas K. (38., 55.), Berke (75.).