Közösségi oldalak

Sport

Nem sokon múlott az egy pont Debrecenben

Cigan Cristianék hiába játszottak jól Debrecenben, a kapu előtt a házigazdák bizonyultak szerencsésebbnek. Fotó: Erdős Kiara

Balszerencsés körülmények között veszített Debrecenben a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárréti alakulat harcos, jó játékkal rukkolt ki a szombati DEAC elleni mérkőzésén, de ez is kevésnek bizonyult, mert a házigazdák jobb helyzetkihasználással, szerencsés körülmények között mindhárom pontot otthon tudták tartani.

A vendégek kezdtek veszélyesebben, de negyedóra után kiegyenlítetté vált a játék, majd a hazaiak át is vették az irányítást. Komolyabb helyzetet azonban nem tudtak kialakítani a szervezett gyarmati védelem miatt. Úgy tűnt gól nélkül térnek pihenőre a csapatok, de az utolsó percben Székely műesésénél az asszisztense határozott intésére büntetőt fújt a játékvezető, noha ő maga közelebb állt az esethez és két másodperccel korábban tovább engedte azt. A tizenegyest azután Sidibe váltotta gólra, a kapu jobb oldalába küldve a labdát.

Jobban kezdte a második félidőt is a Füzesgyarmat. Az elején Lippai fejese alig kerülte el a kaput, Oltean viszont egy 22 méteres szabadrúgásból kilőtte a bal sarkot. Molnár Márkó egymaga kétgólos előnyhöz juttathatta volna a sárrétieket, de két ziccerben is rosszul döntött. A félidő második felére ismét kiegyenlített lett a játék. A hazaiak végül egy remekül sikerült cserének köszönhetően Tochukwu fejese révén szerezték meg a győztes találatot, aki egy jobb oldali beadást csúsztatott a rövid saroknál a hosszúba. Még válaszra is maradt idő, de Oltean fejesét a kapuvas hárította, így a DEAC szerencsés győzelemmel zárta a hetet a döntetlen színezetű mérkőzésen.

NB III Keleti csoport, 6. forduló

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–0)
Debrecen, 180 néző
Vezette: Takács Ákos (Hovanecz Máté László, Gergely Márton).
Gólszerző: Sidibe (45. – 11-esből), Tochukwu (85.), ill. Oltean (50.).

Debrecen: Tóth D. – Lakatos, Papp (Virág, 73.), Orosz – Székely, Sándor T., Spitzmüller, Soltész, Sidibe (Tochukwu, 73.) – Al-Sheraji (Jankelic, 82.) Bereczki (Bidzilya, 73.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu (Szántó, 59.), Lippai, Pataki – Karikás (Márkus, 75.), Oltean – Borbély, Hussein, Cigan (Molnár Sz., 82.) – Molnár M. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Számos külső körülmény érdemben befolyásolta a mérkőzést. Aki látta, tudja miről beszélek, de ez nem vezet előre, inkább magunkban kell keresni a hibákat. Teljesen amatőr okok miatt kellett kényszerű cserékhez folyamodnunk, ami miatt minőségi visszaesés állt be a játékunkba, de az eredmény így is távol járt a realitástól.