Közösségi oldalak

Sport

Kétszer is vezetett a Békéscsaba, mégis pont nélkül maradt Sényőn

Kétszer is két góllal vezetett, a végén mégis pont nélkül maradt Sényőn a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A 6. forduló szombati mérkőzésén a lila-fehérek ragyogó első félidőt produkáltak, amit szünet után nem tudtak folytatni, így a jól frissítő házigazdák nagy szerencsével fordítottak a meccs végén.

A gyors gól jótékony hatást gyakorolt a csabai csapat játékára, amely ötletesen focizott és több helyzetet is kialakított a hazaiak kapuja előtt. Szűk félórányi játék után nem érdemtelenül született meg a második találata, sőt ha kicsivel pontosabbak a támadói, akár nagyobb előnnyel is fordulhattak volna.

A szünetben a hazaiak négy friss játékost is becseréltek, de a kockáztatás eredménnyel járt, hiszen elég korán a szépítést is összehozták az új beszállók. Amikor az első negyedóra végén Oláh Ákos visszaállította a korábbi különbséget, úgy tűnt a mérkőzés is meglehet a csabaiaknak. A félidő második felére azonban szétesett a játékuk, feltámadtak a sényőiek és nagy hajrában maguk javára fordították az állást, kiénekelve a pontokat a csabai fiataloktól.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Sényő-Carnifex FC–Békéscsaba 1912 Előre II 4–3 (0–2)
Sényő, 200 néző
Vezette: Tóth Tamás (Tőkés Róbert, Kövér Tamás).
Gólszerző: Toldi (55., 72., 91.), Kapacina V. (75.), ill. Ilyés (8.), Bónus (28.), Oláh Á. (59.).
Jó: Toldi (a mezőny legjobbja), Orosz, Fabu, Schmidt, Lakatos L., ill. Szabó Cs., Oláh Á.

Sényő: Nagy M. – Bodó, Farkas M., Szilvási, Fenyőfalvi (Orosz, 46.) – Kalocsai (Schmidt, 65.), Klepács (Fabu, 46.), Páll (Toldi, 46.), Vámos – Kapcina V., Jócsák (Lakatos L., 46.). Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Békéscsaba II: Apró – Zelik (Kasik, 70.), Szabó Cs., Sipaki, Szabó Zs. – Váradi (Hodonicki, 58.), Zvara, Bónus, Styecz (Varga T., 70.) – Ilyés (Bukor, 84.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Az első félidőben jól játszottunk, megnyugtató előnyre tettünk szert, ami még nagyobb különbségű is lehetett volna. Szünet után már rossz felfogásban játszottunk, rendre elvesztettük a párharcokat. Próbáltam frissíteni a csapatot, de ezúttal az sem vezetett eredményre. Ennek ellenére húsz perccel vége előtt ismét két gólra növeltük az előnyünket, de nem tudtuk megtartani a labdákat és a legvégén pedig a mérkőzést is elvesztettük.