Közösségi oldalak

Sport

Nem sok hiányzott a bravúrhoz Körösladányban

Egy ízig-vérig kupameccset vívott meg vasárnap a Körösladány MSK labdarúgócsapata, amely az NB II.-es bajnokságban érdekelt Gyirmót FC gárdáját látta vendégül nagy érdeklődés közepette. A sárrétiek 120 percen át kapott gól nélkül hozták le a találkozót, a látogatók csak a büntetőpárbaj során céloztak pontosabban.

Körösladányban a házigazdák szervezett játékkal nehezítették meg a másodosztályú ellenfelük dolgát. A Gyirmót az első félidő során valamivel többet birtokolta a labdát, de a helyzetek tekintetében kiegyenlített volt a mérkőzés. Félóra múltán nagyobb nyomás nehezedett a hazaiak védelmére, különösen a szabadrúgások jelentettek veszélyt. Madarásznak volt egy ígéretes 18 méteres lövése, a mely a felső lécről pattant a játéktéren túlra.

Szünet után nagyobb elánban kezdett támadni a vendégcsapat. A sárrétiek megszállták a térfelüket és szervezett védekezéssel fékezték a gyirmóti rohamokat. Akadtak meleg pillanatok a jól védő Kertész kapuja előtt, de vagy a hálóőr hárított, vagy valamelyik védő volt jókor jó helyen. Mivel gól ebben a játékrészben sem esett, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A hosszabbítás során kontrákkal próbálkoztak a házigazdák, a látogatók viszont folyamatosan nyomás alatt tartották őket. A 96. percben Kicsun közeli fejesét a kapuvas mentette, a kipattanóból duplázhatott a fiatal játékos, de a lövését Kertész fogta bravúrral. Ahogy teltek a percek, úgy hagyott alább az NB II.-es csapat lendülete, ennek ellenére a ráadás első fele utolsó percében újabb nagy helyzetet hagyott ki. A ladányiakat vitte előre a szívük az utolsó negyedórában is. Többnyire védekezésre szorulva óvták az eredményt, és szórványos ellenakciókra is futotta az erejükből. Mivel gól egyik fél sem tudott szerezni a 120 perces csatában, a 32 közé jutást büntetőpontról elvégzett rúgások döntötték el. Ebben a műfajban a vendégek bizonyultak jobbnak, így elmaradt a még nagyobb sárréti bravúr.

B.M.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Gyirmót FC Győr 0–0 (0–0, 0–0, 0–0) – büntetőrúgásokkal: 0:3
Körösladány, 600 néző
Vezette: Zimmermann Márió (Balla Levente, Elek Balázs).

Körösladányi MSK: Kertész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Pusztai – Malkócs (Szabó L., 87.), Czirok (Rajsli, 107.), Talpalló N. (Ruzsa, 67.) – Jánovszki (Csicsely, 67., Farkas J., 98.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Gyirmót FC: Rusák – Polgár, Hudák, Szegi (Lányi, 114.), Jova (Csörgő, 46.) – Kovács M., Kovács D. (Szőke, 91.) – Takács (Medgyes, 39.), Madarász (Kicsun, 60.), Soltész – Pethő. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Ekker Attila: – Gratulálok a csapatnak és köszönjük szépen a támogatást a klub vezetői, alkalmazottjai és a nézők részéről is. Ma bizonyították a fiúk, hogy érdemes értük dolgozni, de ez a hozzáállás kötelezi őket a jövőben is.

Csizmadia Csaba: – Tipikus kupameccsen vagyunk túl, ugyanis alacsonyabb osztályú ellenfelünk foggal-körömmel védekezett, ráadásul a bajnokijaikhoz képest rendszert is váltottak. Több nagy lehetőséget is elhibáztunk, ami az idő múlásával a kisebb csapat malmára hajtja a vizet. Valamiért nagyon meg kellett küzdenünk a sikerért, de most ennek kell örülnünk.