Közösségi oldalak

Sport

Búcsúzott a labdarúgó Mol Magyar Kupából a Békéscsaba

Pintér Norbert ezúttal is igazi karmestere volt a lila-fehéreknek. Fotó: Jenei Péter/Békés Megyei Hírlap

Elbúcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely a sorozat harmadik körében az NB II.-es Kazincbarcikával szemben maradt alul szombaton, egy paprikás hangulatú, játékvezetői tévedésektől hemzsegő mérkőzésen.

Bajnoki mérkőzéseken nem tapasztalható irammal és egy képzett ellenféllel szembesült a csabai együttes, de tempóban, labdakihozatalban is felnőttek a feladathoz a játékosai. Olyannyira, hogy a félidő közepén elmaradt egy büntető is a hazaiaknak, amikor Vólentet a nyakánál fogva rántották le, de a játékvezető erről nem vett tudomást. A félidő középső harmadában egy időre a kapujuk elé is kényszerítették a sárga mezes vendégeket a csabaiak, Tóth kapusnak többször is veszélyes helyzetben kellett beavatkoznia. Egyértelműen a lilák irányítottak, ez azonban meddőnek bizonyult a pihenőig.

Szünet után sem lankadt az iram, a kapura változatlanul a hazaiak jelentettek több veszélyt, igaz a látogatók sem mondtak le a gólszerzésről. Fokozódott a csata hevessége, kemény megoldásokért egyik fél sem ruccant át a szomszédba. A félidő elején egy szögletet követően vezetést szerzett a Békéscsaba. Apró szépséghibája a esetnek, hogy a játékvezető kapustámadás címen elvette a szabályosnak tűnő találatot, hiszen senki sem zavarta a barcikai egyest, úgy szakadt alá a beívelésnek, ami tulajdonképpen róla hullott a hálóba.

A 60. percben Fazekas Lóránt kapott rúgást, hosszas ápolás után le is kellett támogatni őt a pályáról. A sípmester erélytelenségének köszönhetően nem feltétlenül a játék miatt maradt emlékezetes a meccs utolsó harmada. Forrtak az indulatok, sok szabálytalanság csúszott be pro és kontra. Eközben a 81. percben egy bal oldali beadás a csereként beálló Székelyt találta meg a kapu másik oldalánál, aki elegánsan helyezett a hosszúba. Nem sokkal később a továbbjutás is eldőlt. A 87. minutában a szintén padról beszálló Kurdics a tizenhatos jobb csücskétől ballal tekert egy szabadrúgást a sorfal fölött a bal felső sarokba.

B.M.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Kazincbarcika SC 0–2 (0–0)
Békéscsaba, 620 néző.
Vezette: Kovács J. Zoltán ( Szilágyi Norbert, Szabó Ferenc Szilárd).
Gólszerző: Székely (82.), Kurdics (87.).

Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Komáromi, Albert, Farkas M., Bora – Váradi (Mágocsi, 83.), Fazekas (Zvara, 61.), Pintér N., Mikló – Vólent (Rédling, 83.), Zádori (Máris, 56.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Kazincbarcika SC: Tóth B. – Ternován (Székely, 68.), Szemere, Heil, Papp M. – Kártik (Szabó B., 68.), Csilus T., Morinigo, Kotula (Süttő, 90.) – Pekár L. (Ádám, 90.), Pinte (Kurdics, 80.). Vezetőedző: Csábi József.

Csató Sándor: – Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de nem látszott meg az osztálykülönbség. Voltak kifejezetten jó periódusaink, amikor adva voltak a lehetőség a vezetés megszerzéséhez, a végén azonban egy figyelmetlenség miatt a vendégek szerezték meg a vezetést és a győzelmet.