Közösségi oldalak

Sport

Nem bírt a BRSE a frissebb Kamnikkal

A Swietelsky-Békéscsaba 3:1-es vereséget szenvedett a szlovén OK Calcit Kamnik csapatától a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának második fordulójában, szerdán. A háromszoros aranyérmes magyar együttes kiélezett mérkőzést játszott a zágrábi minitornán, amelyen másodjára már nem jött össze az egyenlítés, így végül négy szettben alulmaradt.

A frissesség hiánya igencsak szembetűnő volt az első labdamenetek során, amiknek javát uralta a Calcit, Tóth Gábor ki is kérte első idejét 2:6-nál, aztán mivel a kívánt hatást nem érte el, ezt megismételte 4:10-nél. Ez már betalált, Pintér Andrea blokkjával és Margarita Sztyepanyenko két pontjával a BRSE eltüntette a hátránya felét, erre Bruno Najdic is időt kért. Glemboczki Zóra okos ütésével egyetlen egységnyire zárkóztak a csabaiak, ám erőre kapott a Kamnik, és apránként visszaépítette az ötpontos differenciát. A szerencse sem pártolt el mellőle, amire tökéletes példa az excsabai Sara Najdic ásza 17:22-nél, de összességében megérdemelten nyerte meg az első játszmát.

Glemboczki ásszal indította útjára a második szettet, de a technikai hibákat magunkkal vitték a csabaiak a folytatásra is, a Kamnik pedig ugyanígy tett a lendületes támadásaival. Mindezek ellenére (és a jó nyitásainknak köszönhetően) pariban volt a két csapat, sőt Dominika Strumilo ászával a BRSE járt előrébb, majd a Calcit időkérése után három rossz nyitást produkáltak a felek. 13:12-es vezetésnél kissé beragadtak a viharsarkiak egy négypontos sorozattal el tudott lépni a szlovén együttes, de nem tudta leszakítani Molcsányi Ritáékat a hajráig. Az pedig szoros csatát hozott, 23-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor Strumilo ütésével szettlabdát szerzett a BRSE, majd azt ki is használta.

A harmadik felvonás elején kicsit bealudtak a csabaiak, Tóth Gábor 1:4-nél ébresztőt fújt, 8:8-nál pedig utolérte ellenfelét, amely 9:9 után egy 5:1-es szériával rukkolt ki a Calcit. A vezetőedző másodjára is megpróbált beavatkozni, de ellenállhatatlanul röplabdázott ekkor a szlovén bajnok, tanítványai pedig jóval enerváltabbnak mutatkoztak. A végjátékhoz megnyugtató fölénnyel érkezett a Kamnik, a nyolc szettlabdájából csak kettőt hatástalanított a Békéscsaba.

Következett a negyedik etap, amit szintén a szlovénok kezdtek erőteljesebben, de most nem tudtak ellépni. Rendkívül szorosan alakult az eredmény, felváltva születtek a pontok, de ismét a Calcit tudott nagyobb lendületet venni az állóháborúból egy újabb 5:1-es periódussal. Ötpontos hátrányból visszajött mínusz egyre BRSE, 19:19-nél pedig újfent egált mutatott az eredményjelző. Ám ahogy addig szinte mindig, úgy ekkor is képes volt újítani a Kamnik, amihez a csabaiak hibákkal asszisztáltak, így 20:21 után zsinórban négy ponttal lezárta a találkozót Bruno Najdic együttese.

Közép-európai Liga, női mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–OK Calcit Kamnik (szlovén) 1:3 (–17, 23, –18, –20)
Zágráb, 100 néző
Vezette: Schimpl, Juracek (szlovákok).

BRSE: Kump 2, Glemboczki 7, Sztyepanyenko 17, Pintér 4, Aydinogullari 2, Stanchulova 6. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Kotormán, Strumilo 12, Bodnár 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kamnik: Rituper 10, Radiskovic 19, Sen 7, Najdic 2, Hutinski 12, Pucelj 20. Csere: Banko (liberó), Boisa 1, Cizman. Vezetőedző: Bruno Najdic.

Tóth Gábor: – Hiányzott a tegnapi agresszivitás, lassan kezdtünk, valamint a szélsők ütők támadóhatékonysága nem érte el azt a szintet, hogy egy ilyen csapat ellen legyen realitása a győzelemnek.
Bruno Najdic: – Nagyon nehéz mérkőzés volt mindkét csapat számára. Minden szett hasonlóan alakult, hiszen mindkét együttes nagyot küzdött és agresszívan játszott, de ma nekünk jött ki jobban a lépés.