Közösségi oldalak

Sport

NB I.-es ellenfelet kapott a Békéscsaba a Magyar Kupában

A címvédő Újpest FC az OTP Bank Ligában éllovas Kisvárda Master Good csapatát fogadja a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A csütörtök esti sorsolás alapján ez lesz az egyetlen élvonalbeli párharc a legjobb 16 között, ahol viszont a három harmadosztályú együttes közül kettő, a Kolorcity Kazincbarcika és a Ceglédi VSE egymással találkozik, azaz a negyeddöntőben mindenképpen lesz NB III-as gárda.

Az Erzsébeti SMTK gárdáját búcsúztató Békéscsaba 1912 Előre élvonalbeli ellenfelet kapott. A februári nyolcaddöntőben a Gyirmót FC Győr együttese látogat a Kórház utcába, amely Szombathelyen gól nélküli döntetlent követően, büntetőrúgásokkal jutott a legjobb 16 közé.

A bajnoki címvédő és az Európa-liga csoportkörében is érdekelt Ferencvárosra fővárosi rangadó vár majd, ugyanis a másodosztályban a feljutást jelentő második helyezett Vasast kapta ellenfélül.

Mivel a negyedik fordulóból két mérkőzést csak jövő szerdán rendeznek, így az egyaránt másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia és Aqvital FC Csákvár riválisa egyelőre nem ismert.
A párharcok egy mérkőzésen dőlnek áll, a kijelölt játéknap február 9-e.

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítása:

Kecskeméti TE Hufbau (NB II)–Budapest Honvéd
Vasas FC (NB II)–Ferencvárosi TC
BVSC-Zugló (NB III)/MOL Fehérvár FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
III. Kerületi TVE (NB II)/Paksi FC–Aqvital FC Csákvár (NB II)
Ceglédi VSE (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika (NB III)
Békéscsaba 1912 Előre–Gyirmót FC Győr
Újpest FC–Kisvárda Master Good
FC Nagykanizsa (NB III)–WKW ETO FC Győr (NB II)