Közösségi oldalak

Sport

Nagy lépést tett a Körösladány csapata az NB III felé

Fotó: Kovács-Goda József

A Körösladány MSK labdarúgócsapata mérföldes lépést tett az NB III-as tagság megszerzése felé, miután a vasárnapi osztályozó első mérkőzésén 10 emberrel is magabiztos győzelmet aratott Cigándon. A 4–1-es siker igazán jó kiindulóalap lehet a jövő vasárnapi a hazai visszavágóra.

Bátran kezdtek a ladányiak, ők birtokolták többet a labdát, a széleken gyakran a hazai védők mögé tudtak kerülni Czirok és Burai révén, ugyanakkor a pontrúgásaik is okoztak riadalmat a cigándi érzelmű szurkolóknak. A borsodi együttes igyekezett stabilan tartani a játékszert hátul, ezekből próbált időnként súlypontáthelyezéssel ellenakciókat vezetni. Egy ilyen végén a 26. percben megszerezte a vezetést is, amikor a szélről belőtt labdába Katona György lépett bele a kapu torkában, 1–0.

Nem sokat váratott a ladányiak találata sem. Két minutával később egy előrelőtt labdánál hibázott a hazai védő, akitől Czirok elvette a játékszert, majd a kapust is elfektetve közelről a léc alá bombázott, 1–1.

A 35. percben egy váratlan fejlemény terelte ki addigi medréből a játékot. Az egyik hazai játékossal Szántó lökdösődött a partvonal közelében, a cigándi sárgát, a ladányi piros lapot kapott.

A szünetben hármat cserélt a vendégek edzőpárosa, a sárrétiek játéka óvatosabbá vált, az eredmény óvását helyezték előnybe. Így is ők szereztek vezetést a második félidő elején, két friss emberük kreativitása jóvoltából. A saját tizenhatosáról Csicsely ugratta ki Urbánt a felezővonalnál, a támadó lefutotta a védőjét, és a jobb felső sarokba lőtt, 1–2.

A 66. percben egyenlíthetett volna a Cigánd, de a nagy ziccerbe belelépett az egyik védő, aminek így szöglet lett a vége. A másik oldalon Csicselynek volt óriási lehetősége újabb gólt szerezni, de kimaradt a helyzet. A 82. percben jóvátette előző hibáját, amikor egy szögletet bólintott a kapuba, 1–3.

Nyomban ezután a hazai együttes is 10 főre fogyatkozott, mivel a csereként beálló Farkas Márton a Buraival szemben elkövetett szabálytalanságért megkapta második sárga céduláját. Még a hosszabbítás is tartogatott egy ladányi találatot, melyet ismét Csicsely János jegyzett. A nyurga támadó ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, amit az oldalvonal mellől, 25 méterről lőtt a hosszú felső sarokba, 1–4.

A ladányi együttes taktikailag érett játékkal aratott nem várt magabiztos győzelmet, azok után sem estek kétségbe játékosai, hogy megfogyatkoztak, sőt tíz emberrel is tervszerűbb és veszélyesebb focit játszottak.

B.M.

Cigánd SE–Körösladány MSK 1–4 (1–1)
Cigánd, 1000 néző
Vezette: Ducsai József (Szilágyi Norbert, Piskóczi Viktor).
Gólszerző: Katona Gy. (26.), ill. Czirok (28.), Urbán (50.), Csicsely (82., 91.).
Piros lap: Farkas M. (84.), ill. Szántó M. (35.).

Cigánd: Nagy S. – Ferencz (Budaházi, 58.), Szabó K., Elek Á., Katona Gy. (Farkas M., 58.) – Ramos (Králik, 46.), Oravecz (Szilágyi Sz., 58.) – Matyi (Atamas, 70.), Juhász M., Tóth Á. – Kelemen. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Körösladány: Nagy B. – Murvai (Urbán, 46.), Wéber, Szántó M., Bakk – Ruzsa, Talpalló (Malkócs, 46.) – Czirok (Vajda, 84.), Zelenyánszki, Burai (Kisari, 88.) – Farkas J. (Csicsely, 46.). Vezetőedző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Szatmári Csaba: – Sajnálom ezt a meccset, amelyet mi rontottuk nagyon el. A csapat, főleg a második félidőben nem azt nyújtotta, amire képes, nem tudtunk élni az emberelőny adta lehetőséggel. Egy rutinos, jó csapattal találkoztunk ma, de tudunk ettől sokkal jobban futballozni. Sajnálom a szurkolókat, a klubot, azonban a visszavágóra is lelkiismeretesen felkészülünk, és mindent meg fogunk tenni majd, amit tudunk.

Ekker Attila: – Egy fegyelmezetlenség miatt az első félidőben emberhátrányba kerültünk, de a csapat átérezte a mérkőzés súlyát, és taktikát váltva, azt tökéletesen, precízen betartva, kedvező eredményt értünk el. Ettől függetlenül a visszavágón is ugyanilyen élesen kell játszanunk, egy percig sem kerülhetünk majd hátrányba. Nagyon bízom a csapatban, azonban ahogyan mondják, a labda gömbölyű…